Çeşitli amaçlar nedeniyle düzenlenen fuarlar için hazırlanan standları yerinde inceleyerek yetkililerden standlar hakkında bilgiler alınmaya çalışıldı.

Fuar Sırasında Kurulan Standların Önemi

Firmaların ürünlerini ve hizmetlerini sergilendiği hedef kitleleri ve yatırımcıları ile buluştuğu önemli buluşma noktası olarak fuarlar dikkat çekmektedir. Düzenlenen fuarlarda ürün ve hizmetlerin alıcıları ile buluşabilmesi için kurulan standların önemi dikkat çekmektedir. Bu noktada fuarlar için hazırlanan standların yapıları ve özellikleri hakkında fuar standı hazırlayan firma yetkilisi ile görüşülerek standlar hakkında sizler için bilgi alındı.

Modüler Stand

Firma yetkilisi ilk olarak modüler fuar standı nedir sorusuna cevap olarak; Genel olarak fuarlara katılan firmalar ürünlerini ve hizmetlerini rahat sergileyebilecekleri, uygun bütçeli, kolay kurulup toplanabilen, hafif malzemelerden üretilmiş standlar arzu etmektedir. Bu nedenle yoğun olarak modüler fuar standından yana tercihlerini yapmaktadır şeklinde açıklamada bulundu.

Fuar Standı İçin Doğru ve Deneyimli Firma İle Çalışmanın Önemi

Fuar standı yapan firmalar ile ilgili olarak da firma yetkilisinden almış olduğumuz bilgiler ise; standları hazırlayacak firmalar ile fuara katılacak firmaların açık bir şekilde detaylıca taleplerini görüşmelerini, bütçeleri hakkında bilgi vermeleri gerektiğini bildirdi.

Sektörde bir çok firmanın fuar standları üzerine çalıştığını ancak deneyimli bir firma ile çalışmanın çok daha yararlı olacağını söyleyen yetkili sözlerine şu şekilde devam etti. Firmalar için ürün ve hizmetlerini hedef kitleleri, rakipleri ve yatırımcıları ile buluşturdukları fuarlar ciddi anlamda önem taşımaktadır. Sorunsuz bir fuar dönemi geçirmek isteyen fuar katılımcısı firmaların standlarında çökme, bozulma, yetersizlik gibi bir sorun yaşamamaları amacıyla deneyimli fuar standı yapan firmalar ile çalışmalarının ciddi önem taşıdığı üzerinde durdu.

Maxima Stand

Maxima fuar standı hakkında da görüşlerini bildiren yetkili; Son yıllarda en çok tercih edilen standlar arasında maxima standlar olduğunu ve fuar sırasında farkını ortaya koymak isteyen firmaların bu yönde tercihler yaptığını bildirdi. Modüler maxima standlar ile istenilen etkinin hedef kitle, rakipler ve yatırımcılar üzerinde çok daha kolay yaratıldığını çok daha yenilikçi bir görüntüye sahip olan ve güçlü sistemlerin kullanıldığı bu modelin fuar sırasında istenilen etkiyi çok daha çabuk yarattığı konusunda yetkili bilgiler verdi.

Yılın belli dönemlerinde düzenlenen fuarların firmalar için önemi bilinmekte fuarlar sırasında konu ile ilgili alıcı, yatırımcı ve rakipler bir araya gelmekte ileriye dönük bağlantılar kurmaktadır. Tüm bu nedenler dolayısı ile fuar sırasında kurulacak standın önemi ayrıca dikkat çekmektedir.