Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, Kartal İlçe binalarına yapılan polis baskınına karşı bina önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP), Emek Partisi (EMEP), Türkiye İşçi Partisi( TİP), Devrimci Parti üye ve yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Açıklamada konuşan HDP Kartal İlçe Eşbaşkanı Aygül Sincar Karataş, uydurma gerekçelerle ilçe binalarına 20’ye yakın polisin baskın yaptığını belirterek, baskın esnasında binada olmadıklarını söyledi.

Yenikapı Newroz’u için kötü hava koşullarına rağmen çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Karataş, “Halkın ruhu 4 coğrafyada Newroz’a yansıdı. Milyonlar alanlara aktı. Bu HDP’nin sahiplenmesidir. Halkın yüreğinin HDP’de olduğu anlamına geliyor. Bundan dolayı bir tahammülsüzlük yaratmıştır ve biz artık daha çok çalışacağız. Eskiden 20 eve gidiyorsak artık 100 eve gideceğiz” dedi.

‘ASLA GERİ ADIM ATMACAYAĞIZ’

İlçe Eşbaşkanı Mete Aşan da Kürtlerin üzerinde yıllardır bir baskının olduğunu ifade ederek, “Bizler 2022 yılında milyonlarca Kürt halkı ve dostu meydanları doldurduk. Bazı kesimler bu birlikten, bu mücadeleden rahatsız oldu. Bizler de bu rahatsızlığı daha da büyütüp, mücadeleyi daha çok sahiplenip büyüteceğiz. Bizler asla geri adım atmayacağız ve kimse bize asla diz çöktüremeyecek. Bizler, yıllardır onların zulmüne karşı Kürt halkı olarak mücadelemizi gösteriyoruz.  Bugünden sonra mücadeleyi daha da büyüteceğiz. Bizler sokak sokak mücadele edip HDP’yi büyüteceğiz. HDP, Kürt halkının ve ezilen halkların umududur” diye konuştu.

‘NEWROZ HAZMEDİLMEDİ’

HDP İstanbul İl Eş başkanı Ferhat Encü ise, bu saldırının Newroz’un coşkulu ve yoğun bir şekilde geçmesinden dolayı kabullenemeyenlerin saldırısı olduğunu söyledi.

Encü, “Baharın gelişini kutlayan ve bu ülkede demokrasiyi, adaleti, özgürlüğü savunmak için alanlara çıkmış olan milyonların ortaya koymuş olduğu iradeyi hazmedemeyenler polis baskınıyla kendisini gösteriyor. Nasıl halkımız Kürdistan illerinde, Türkiye metropollerinde, Newroz alanlarında coşkusunu belli etmişse, barikatları yıkmışsa, bizler de bu baskıları, bu saldırıları ve saldıranları yıkacağız” dedi.

Uzun zamandır HDP üzerinde büyük baskıların olduğunu söyleyen Encü, halkın seçtiği vekillerin tutuklandığını ve halkın iradesinin yok sayıldığı ifade etti.

Encu, “Eş Genel Başkanlarımızı tutukladınız, vekillerimizi tutukladınız, belediyelere kayyum atadınız. Binlerce insanı gözaltına aldınız. Ama biz bu mücadeleden vazgeçmedik, Bir daha söylüyoruz, biz bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Çünkü bu mücadele insanlık mücadelesidir. Bu mücadele özgürlük, demokrasi mücadelesidir. Yüz yıldır ezilen ve katledilen Kürt halkının haklı mücadelesidir. Bu mücadelenin önünde set olamazsınız. Parti kapatmalarla, baskılarla bu haklı mücadeleden vazgeçiremezsiniz.  Buraya sizi gönderenlere söyleyin, artık onların sonu gelmiştir. Bu ülkedeki demokrasi güçleri bu iktidarı tarihin çöplüğüne atacaktır” diye konuştu.

‘HDP DİZ ÇÖKMEDİ’

Dayanışma mesajı veren SODAP Yürütme Kurulu üyesi Tülay Korkutan, “HDP tüm baskılara, İzmir’de katledilen Deniz Poyraz yoldaşımıza, Ankara, Suruç, Amed katliamlarına rağmen diz çökmedi, sokakları terk etmedi. Bunu iki gün önce Amed, İstanbul Newrozu’nda gördük. Buradan bu polisleri buraya gönderenlere sesleniyoruz: bizi bitiremezsiniz, bizler mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz.  Faşizme, tüm baskılara karşı Kürt halkının eşitlik, özgürlük mücadelesinin yanındayız” ifadelerini kullandı.

‘SON SÖZÜ HALKIMIZLA SÖYLEYECEĞİZ’

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclis Üyesi Nevzat Kılıç da şu sözlerle dayanışma mesajı verdi:

“Bu baskının gerekçeleri belli, Newroz ve 8 Mart’ta kadınların o görkemli etkinliğini hazmetmeme. Hukukun olmadığı yerde, hukuku bulmak kendi iktidarlarına göre çok kolay. Ama şunu söyleyelim, sözümüz olsun, biz faşizmi yıktığımızda mevcut iktidarı, ağababalarını gönderdiğimizde son sözümüzü yine burada, halkımızla söyleyeceğiz.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı