Dün akşam Galatasaray'ın İstanbulspor'u mağlup etmesiyle birlikte Fenerbahçe'nin galibiyetten başka çaresi yoktu.

Trabzonspor'da başkan Ahmet Ağaoğlu gittikten sonra çok da verimli bir dönem yaşanmıyor. Değişimin, saha içine olumsuz yansıdığını görüyordum. Haftalar boyu da Trabzonspor'un performansını çok yetersiz buluyordum. Bu açıdan maçın başında Fenerbahçe'nin handikap yapacağı görüşündeydim.

Fenerbahçe'nin ilk golünde sahnede yine Arda Güler vardı. Müthiş bir vücut hareketi ve dönüş ile Batshuayi'yi topla buluşturdu. Batshuayi ise ustaca gol vuruşu yaptı. Sezon genelinde Jorge Jesus'un Arda Güler'i yedek kulübesinde tutma inadı olmasaydı belki bu akşam Fenerbahçe'nin liderliğini konuşuyor olacaktık.

Fenerbahçe'de maç boyunda güven veren bir diğer isim de Luan Peres oldu. Sezonun genelinde Luan Peres olsaydı yine çok farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Sakatlıktan çıkmış bir oyuncunun kolayca adapte olması zordur ancak Peres oynadığı ilk maçtan bu yana o güveni veriyor. Nitekim iyi bir vuruş ile golünü de attı.

Altay Bayındır'ın sakatlığından bu yana kaleye geçen İrfan Can Eğribayat maç içinde iki kez önemli hata yapsa dahi kalede güven veriyor. Değinmeden geçmemek gerek. Fenerbahçe'nin kalesi seneye İrfan Can'a emanet edilirse şaşırmam ve bu kararı desteklerim. Yabancı kaleci için yığınla para vermeye lüzum görmüyorum.

Fenerbahçe bu akşam iyi bir oyun ortaya koydu ve galibiyet elde etti. Sadece bu maç özelinde konuşmak zor ancak Fenerbahçe'nin doğru yolda olduğunu düşünüyorum. Gelecek sezon Jorge Jesus'un takımın başında kalacağını düşünür isek omurganın korunması ve üzerine ufak dokunuşlar yaparak Fenerbahçe takımının çok daha iyi seviyede olacağını söylemek mümkün.