İşverenle yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uzlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine 14 Ocak'ta greve çıkan BBC İstanbul bürosuna Evrensel Gazetesi çalışanları destek ziyaret gerçekleştirdi. Grevin altıncı gününde, Evrensel Gazetesi adına konuşma yapan Vural Nasuhbeyoğlu, "Türkiye Gazeteciler Sendikası üyesi BBC çalışanı arkadaşlarımız da geçinebilmek için adil bir ücret talep ediyorlar ancak BBC patronu yüzde 20'lik bir zamda ısrar ediyor. TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranı bile yüzde 36 bağımsız enflasyon hesapları ise yüzde 80'in üzerinde. Bu koşullarda BBC patronunun yaptığı dayatma meslektaşlarımızın geçinebilmeleri, iyi bir yaşam sürebilmeleri için yeterli değildir" ifadelerini kullandı. 

Nasuhbeyoğlu, şöyle devam etti: 

"Bu mücadele zaferle sonuçlanana kadar çalışanların yanında olacağız. Gazeteciler aslında başka kesimlerin hak mücadelesini haber yaparlar ama bugün BBC çalışanı meslektaşlarımız bu habere konu olmuş durumdalar. Başkalarının haklarını aradığımız gibi burada kendi haklarımıza da sahip çıkıyoruz. Evrensel Gazetesi olarak burada çalışan meslektaşlarımızın yanındayız."

'BBC GREVİ BAŞARIYA ULAŞACAK VE BİR YOL AÇACAKTIR'

Bu ziyaretlerin BBC grevine güç verdiğini belirten Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş ise, "2009 yılından sonra medya sektöründeki ilk grev BBC grevi, bu grev aynı zamanda BBC'deki arkadaşlarımızın hak mücadelesi, diğer yanıyla ise medya sektöründe örgütlenme, sendikalaşma birlikte davranma birlikte hareket etmek için yol gösterici. BBC grevi başarıya ulaşacak ve bir yol açacaktır. Bu sözleşmeyi de istediğimiz noktada bitireceğimize inanıyorum" dedi.