Eta saat, İsviçre menşeili ETA firması tarafından üretilen imitasyon mekanizması olarak tanımlanabilir. Yüksek kalitede üretilen replika saatlerin içerisine eklenen Eta mekanizması, oldukça kaliteli ve yenilikçi saatlerin tasarımına imkân verir. İlk dönemlerde yalnızca İsviçreli ETA firmasının üretmiş olduğu saatler Eta saat olarak tanımlansa da zaman içerisinde Eta mekanizması ile çalışmakta olan saatlerin tamamı bu isimle adlandırılmaya başlandı. Uzman dokunuşlarla üretilen bu tür saatler oldukça dikkat çeken bir tarihe sahiptir. Peki Eta saatler nedir, Eta saatlerin tarihçesi hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?

Eta Saat Nedir?

ETA, İsviçre’nin en önemli saat mekanizması üreticisidir. Birçok saat markasına mekanizma üretmekte olan Eta, satışa sunduğu mekanizmalar ile lüks saatlerin oluşumuna destekte bulunmaktadır. Eta mekanizması, birçok özelliği ile ön plana çıkmakta olup bu özelliklerde en dikkat çekeni, bu tür mekanizmaların 28.800 BPH hassasiyete sahip olmasıdır.

Bunun yanı sıra 40 saat güç rezerviyle uzun süreli kullanım sağladığını belirtmek de mümkündür. Üst seviyede ve lüks özelliklere sahip saatlerin üretimine katkıda bulunan Eta mekanizması sayesinde kaliteli replika saatler üretilebilmektedir.

Eta saat nitelikleri, bu tür saatlerin ilgi görmesini sağlar. Bu nitelikler ise genel hatlarıyla şu şekildedir:

  • Kaliteli malzeme kullanılarak incelikli bir şekilde üretilir.

  • Eta saatleri, orijinal saatlerle aynı ağırlıktadır. Bu nedenle orijinal saatlerle benzer özelliktedir.

  • Hem tasarım hem de görünüm itibarıyla orijinal saatlere oldukça fazla benzer.

  • İç mekanizmaları oldukça kalitelidir, sahip olduğu fonksiyonları eksiksiz bir şekilde çalışır.

Eta Saatin Tarihçesi

Eta saatin tarihçesi 1793’e kadar uzanır. Bunun yanı sıra ETA firması resmi olarak 1856 yılında kurulmuştur. ETA tarafından üretimi gerçekleştirilen saat mekanizmaları, lüks replika saatlerin üretimine olanak tanır. Bu nedenle artık pek çok replika saat üretiminde Eta mekanizmasına yer verilir.

Eta mekanizması, birçok markanın üretmiş olduğu saatlere efektif bir şekilde uyum sağlar. Bunun yanı sıra etkili bir hareket kabiliyeti sunduğundan, saatlerin kaliteli ve yenilikçi kullanımına olanak tanır. Dayanıklılığı, güvenilirliği ile ön plana çıkan Eta saat tasarımları, pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir.