Tutdere, seçim çalışmaları kapsamında Atatürk Caddesindeki esnafı ziyaret etti, vatandaşla selamlaştı. Esnaf da vatandaş da, Tutdere’ye yol, altyapı, su, hastane sorunlarından yakındı. 

“YAZIK BU MEMLEKETE”

Bir kuyumcu esnafı Tutdere’ye Belediyenin şehirle ilgilenmediğini söyledi. “Böyle belediyecilik olur mu?” diyen esnaf, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burası eski Hurda Pazarıydı. 7 yaşından beri geliyorum daha burası değişmedi. Adıyaman’ın en güvendiği belediye başkanı geldi, ‘Sen buranın vekili misin, sen burada vekillik yap ben burayı 6 ayda bitireceğim.’ dedi ama yapmadı. Yazık oluyor bu eski çarşıya yazık… Daha bundan 50 sene önce saçaklara çakılan saçlar duruyor. İnsan utanır, sıkılır ya hu. Böyle bir belediyecilik olur mu, böyle bir çalışma olur mu? Sizden rica ediyorum hep birlikte, beraber, bu şehri ayağa kaldırmaya çalışalım. Yazık bu memlekete…”

“SIRTINIZDA ÇOK BÜYÜK BİR YÜK VAR”

Belediyenin deprem döneminde de vatandaşla ilgilenmediğini belirten esnaf, “Bakın siz eğer kazanırsanız sırtınızda çok büyük bir yük var; tamamını değiştireceksiniz. Bir belediye başkanı düşünün deprem olmuş, ‘E benim de yakınım ölmüş’. Ya hu sen bu Adıyaman’ın babasısın babası… Sen git enkazların yanına geçmiş olsun de, başınız sağ olsun, Allah bundan büyüğünden muhafaza etsin de. Ama kimse yüzünü görmedi. Bir iş yaptığın zaman cesur olacaksın. Belediye başkanı olduğun zaman laf geçireceksin; müdürüne, üstüne laf geçireceksin ama adam fısır gibi burada oturuyor.” diye konuştu.

Almanya’da parlamento binası önündeki Gazze eylemine polis müdahalesi! Çok sayıda gözaltı Almanya’da parlamento binası önündeki Gazze eylemine polis müdahalesi! Çok sayıda gözaltı

“FİZİK TEDAVİ ÜNİTESİ YOK, EŞİM HER GÜN BESNİ’YE GİDİP GELİYOR”

Bir dükkanda Tutdere’yle sohbet eden vatandaş, Adıyaman’da fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi olmadığı için eşinin her gün Besni’ye gitmek zorunda kaldığını söyledi. Ayrıca Devlet Hastanesinden randevu alamadıklarını da söyleyen vatandaş, Besni’ye tedavi giden eşini cep telefonuyla arayarak Tutdere ile görüştürdü.  Tutdere ise, seçildikleri zaman Adıyaman merkeze bir fizik tedavi ünitesi yapacaklarını ve 400 Yataklı Eğitim Araştırma Hastanesinin yükünü kaldırmak için yeni hastanelere yatırım için alan açacaklarını ifade etti.