Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Antakya’da Gezi direnişi sırasında atılan gaz fişeği sonucu hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert hakkındaki suç duyurusuna takipsizlik kararı verildi.

Hatice Cömert’in vahşice katledilen Özgecan Aslan için Mersin’de kurulan taziye çadırını ziyareti sırasında Erdoğan’a 'beddua ederek tehdit suçu'nu işlediği öne sürülerek TCK 106 maddesi uyarınca 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. Suç duyurusu Abdocan'ın ağabeyi Zafer Cömert’in Twitter'dan yazdığı mesajlarla ortaya çıkmıştı.

Erdoğan'ın suç duyurusunu değerlendiren Savcılık, “Tehdit suçunun unsurları oluşmadı” diyerek takipsizlik kararı verdi.

Ali Dağlar'ın Hürriyet'te yer alan haberine göre, Cömert ailesinin avukatı Erhan Biner takipsizlik kararına gerekçe olarak savcılığın “Bu ifadeler tehdit değil bir yakarış. Konuşmanın öncesi ve sonrası bir bütün olarak değerlendirildiğinde tehdit suçunun unsurlarının oluşmadığı” kanaatini bildirdiğini söyledi.

21 Şubat'ta meydana gelen olayda anne Cömert'in "İnşallah Recep Tayyip Erdoğan o kefen bile giymeyecek, o kefen ona nasip olmayacak inşaallah. Yanarak ölecek yanarak inşaallah" dediği öne sürülmüştü. Zafer Cömert de iki gün önce Ankara’da izinsiz gösteriye katılmak ve yönetmek suçlamasıyla gözaltına alınmış, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. 

İlgili Haber: Erdoğan'dan Abdullah Cömert'in annesine dava!