Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, TRT'de katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 "Yeter söz milletindir" sloganını muhalefetin kullanmasına tepki gösteren Erdoğan, "Bunlar gayrimillidir" diyerek muhalefeti hedef aldı.

Erdoğan, "Bunların derdi millet değil kendi kuklamızı nasıl cumhurbaşkanı yaparız derdi" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

'YAPTIKLARIMIZI HALKIMIZ GÖRÜYOR'

Biz bugüne kadar eserlerimiz, hizmetlerimizle gayretin içerisindeyiz. Bir partinin adayın ayinesi iştir, kampanyaya bakılmaz. Siz eserlerinizle halkınızın karşısında değilseniz, halkınız size değer vermez. 20 yıldır yaptıklarımızı halkımız görüyor. Eser olarak görüyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, Avrasya Tüneli'ni görüyor. Bunlar halkımın hayal ettiği şeyler değildi. Rahmetli Demirel'i köprü, Turgut Bey'in köprü ve 3. köprü bize nasip oldu. Önünü kesmek için ellerinden geleni yaptılar. Türkiye Yüzyılı bir vizyon meselesidir. Varsın birileri masa başı kurgulanmış kampanyalarla göz boyamaya çalışsın. Biz inşallah yeni zaferlere başarılarla ulaşacağız. Türkiye Yüzyılı Türkiye'nin elde etiği güç ve birikimiyle dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olacağının adıdır. Şimdi, Türkiye'nin imkanlarını vatandaşlarımızın istifadesine sunuyoruz.

'BUNLAR MİLLİ DEĞİL GAYRIMİLLİ'

Bunlar da utanma yok. Kalleşçe astıkları Menderes'in şimdi de sloganını çalıyorlar. Kendileriyle çelişmek muhalefetin her zamanki hali. Bu Slogan CHP'ye isyanın nişanesidir. Bugün millet iradesine sahip çıkan AK Parti Cumhur ittifakıdır. Binalara slogan asmakla olmaz. Önce milli iradeye saygı duymayı öğrenin. Bunlar milli değil gayrımilli. Benim milletim sana inanmaz ki, Bu millete hep ihanet ettiniz. Menderes'i ipe götürdünüz. Bunun sorumlusu sizsiniz. Batıdan aferin almanın peşindeler. Biz de CHP zihniyetine 'Yeter Söz Milletindir' diyoruz. Eser söz konusu olduğunda yetmez diyoruz.