CHP 24. Dönem Milletvekili Ali Özgündüz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında bir görüşme gerçekleştiğini ve bu görüşmede sistem değişikliği konusunun gündeme geldiğini öne sürdü.

Cem TV'de "Atakan Sönmez ile Not Defteri" programında kendisine geldiğini söylediği bir kulis bilgisini açıklayan CHP'li eski vekil, "Eğer bu doğruysa parlamenter sisteme AKP geçecek. Çünkü bu durumda iktidarını sürdürme ihtimali var" dedi.

HULUSİ AKAR'IN EVİNDE GÖRÜŞME

Görüşmenin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın evinde gerçekleştiğini ifade eden Ali Özgündüz, görüşmenin içeriğine dair ise şu iddiayı paylaştı:

"Abdullah Gül ile Sayın Cumhurbaşkanı, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi… Bunları toparlayıp başka bir ittifak kurarak, parlamenter rejim koşuluyla seçimde cumhurbaşkanlığı için destek verip kendisinin başbakan olması yönünde bir öneri sunulduğu şeklinde kulis bilgisi edindim. Eğer bu doğruysa parlamenter sisteme AKP geçecek. Çünkü bu durumda iktidarını sürdürme ihtimali var"

Özgündüz, "Bu durumda MHP ittifak dışı mı kalacak?" sorusuna ise "Evet" yanıtını verdi.

Şu anki anketlere göre AK Parti'ni halen birinci parti konumunda olduğunu belirten Özgündüz, "Böyle bir ittifak olursa AKP'den kaçanlar da burada toparlanacak ve seçim sonrası yanlarına başka partileri alarak MHP'ye ihtiyaç duymadan bir koalisyonla yolun devam edebilir. Bu yönde çalışmalar olduğuna dair kulis bilgileri var.

"CUMHURBAŞKANININ KİM OLACAĞI DEĞİL, MECLİS ÇOĞUNLUĞU ÖNEMLİ"

Ali Özgündüz, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili tartışmalara dair de, "Cumhurbaşkanının kimin olacağından daha çok Meclis çoğunluğunun kimde olacağı önemli. Bırakın parlamenter sitemi, mevcut sistemde bile Meclis çoğunluğu kimdeyse cumhurbaşkanının elindeki gücü frenleme şansına sahip olacak. Meclis çoğunluğu sağlamadan alınacak bir cumhurbaşkanlığı elbette önemlidir ancak Ankara ve İstanbul belediyelerinde gördüğümüz örnekten de anlaşılacağı gibi Meclis çoğunluğu yoksa sorunlar devam eder" dedi.