Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanAvrupa Birliği Adalet Divanı'nın "İşverenler çalışanlarına başörtüsü yasağı getirebilir" kararını eleştirdi.

Erdoğan, "Hani inanç özgürlüğü, hani din özgürlüğü? Bu kararı veren kim? Avrupa Birliği, bunlar haçlı-hilal savaşını başlattılar. Başka izahı yok" dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

"SEN ATLARINI İTLERİNİ SALARSAN BUNUN BEDELİNİ ÖDERSİN"

'AB sürecinde biz sık sık görüşürdük' dedi. 'Ne dediysem Türkiye hepsini yaptı' dedi. Şimdi bunlar, değerli kardeşlerim vizelerin kaldırılması meselesinde söz verdiler, tutmadılar. Şimdi geri kabul diyorlar. Ne geri kabulü ya, geç onları geç. Sen benim bakanımı Hollanda'ya sokmayacaksın. Sen benim Dışişleri Bakanıma uçuş izni vermeyeceksin, bizden buralara girişi bekleyeceksin. Men dakka dukka. Kim dak ederse o da dakı bulur. Sen atını, itini, benim oradaki Türk vatandaşlarımın üzerine mi saldın? Benim vatandaşımı sen itlerine mi ısırttın, bedelini ödeyeceksin. Rutte, sen seçimi birinci bitirmiş olabilirsin, sen Türkiye'yi kaybettin.

"BUNLAR HAÇLI-HİLAL SAVAŞINI BAŞLATTILAR"

Hollanda Nazi tokadı yedi, Ey Hollanda sen benim Müslüman kardeşimi Srebrenitsa'da katlettiniz. bunları biz unutmuyoruz. Orada Boşnak kardeşlerimi şehit ettiler. Hepsini yaktılar biliyorsunuz, birçoğunun kabri bilinmez. AB'nin Adalet Divanı bir açıklama yaptı, duydunuz değil mi? İş verenler ediyor ki; isterseniz iş yerlerinde baş örtülü çalışmak isteyenlere müsaade etmeyebilirsiniz. Hani inanç özgürlüğü, hani din özgürlüğü? Bu kararı veren kim? Avrupa Birliği, bunlar haçlı-hilal savaşını başlattılar. Başka izahı yok. 

Sakarya, bunlara gereken dersi veriyor mu? İhanet çizgisine varan ana muhalefetin başındaki zata 16 Nisan'da dersini veriyor muyuz?  Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya; Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya!

Maşallah, bu ne güzel tablo. Bak 16 Nisan'da adım adım takip edeceğim. Bakalım Sakarya ne yaptı, sandıkları patlattı mı diye izleyeceğim. Çünkü kardeşlerim, Türkiye 16 Nisan'da tarihi bir seçimde bulunacak. Yeni bir yönetim sistemine geçiyoruz. Bu sistemin amacı ülkemizde güven ve istikrar ortamını kalıcı hale getirmek.