Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Seçim ikinci tura kalırsa Erdoğan'ı destekleriz" sözünden geri adım attı. 

Haber Global yayınına katılan Erbakan, "Necmettin Erbakan hayatta olsaydı ne CHP'nin yanında yer alırdı ne de Cumhur İttifakı'nın yanında yer alırdı" dedi. 

'AK PARTİ BELKİ BARAJI AŞAMAYACAK'

"Döviz daha da artacak. Seçim senesinde yüzde 200'ün üzerinde enflasyona gelecek. Bu AK Parti iktidarının sonu manasına gelir. Seçimlerde belki barajı aşamayacak noktaya gelmelerine sebep olabilir" ifadelerini kullanan Fatih Erbakan "Seçim ikinci tura kalırsa Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğinizi söylemiştiniz. Rakibi kim olursa olsun ikinci turda Erdoğan'ı mı desteklersiniz" sorusuna şu yanıt verdi: "Kılıçdaroğlu'yla Erdoğan kalırsa demiştik ama başımıza gelmeyen kalmadı. O kadar ciddi tepkiler oldu ki, biz de şaşırdık. Mesela özellikle Konya'da, bu sözümüzden dolayı rahatsız olanlar oldu. Partimizin içinde bu konuda rahatsızlıklar oluştu. Biz de öyle bir noktaya geldik ki, söyleyeceğimiz öyle bir şey olsa bile biz Tayyip Erdoğan'a destek olmayacağız. Biz her iki adayı da kendi haline bırakıp belki de hiçbirine oy vermeyeceğiz deme noktasına geldik. Bu çok önemli bir şey. Yani AK Parti'nin oylarındaki erimeyi, Tayyip beyin de şahsi cumhurbaşkanlığı noktasındaki oylarının erimesini gösteren bir şey. Hele hele Konya'da bunun olması... 5 sen önce olsa hiç böyle bir şey beklemezsiniz. Şu anda 'Kılıçdaroğlu ile Tayyip Bey de kalsa, yine de Tayyip beye vermeyelim, biz ikisine de vermeyelim' deme noktasına insanlar gelmişler. Bu kadar olacağın biz de beklemiyorduk. (iki tarafı da desteklememek) Öyle bir yol izleme daha hayırlı gibi görünüyor..."