Eğer siz de düzenli olarak videolar çekerek bunları düzenleyen biriyseniz bu liste tam size göre. Öncelikle listede yer alan bazı araçların bazıları oldukça basitken bazılarının ise kullanımı arayüzü ve özelliklerinden dolayı oldukça profesyoneldir. Elimizden geldiğince bu farkları anlaşılır bir şekilde sizlere anlatmaya çalışacağız.

1 - InVideo.io

Eğer videolarınızı sade ve kolay bir şekilde düzenlemek istiyorsanız InVideo.io işinizi görecektir. Kullanıcılarına sunduğu hazır video şablonlarının yanı sıra hazır ses ve görüntü dosyaları projelerinizi çok farklı hale getirecektir. Kolay ve sade arayüzü sayesinde projelerinizi kolay bir şekilde düzenleyebilirsiniz.

Ayrıca herhangi bir kısıtlamaya da uğramadan site üzerinden online video editör özelliği sayesinde hazırladığınız projelerinizi ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz.

2 - Hitfilm Express

Hitfilm Express, ücretsiz video düzenleme yazılımının İsviçre Çakısı'dır. 3D efektli uzun metrajlı filmler veya müzik videoları üretebilir, ancak YouTube için videolar yapmak için de iyidir (doğrudan yükleme yerleşiktir). 4K video desteği, 360 derece düzenleme ve yüzlerce özel efekt dahil olmak üzere, yalnızca pahalı ücretli yazılımlarda bulmayı umduğunuz özelliklerin çoğuna sahiptir. Ana dezavantajı, çok fazla sistem kaynağı kullanmasıdır, bu nedenle örneğin düşük güçlü bir dizüstü bilgisayarda iyi çalışmayacaktır.

Temel sürüm, profesyonel kalitede bir üretim yapmak için ihtiyacınız olan her şeyi içerir, ancak 360 derecelik metin veya ekstra renk derecelendirme araçları gibi belirli bir şey istiyorsanız, ücretli versiyonunu alabilirsiniz.

3 - Final Cut Pro X

En temel video düzenleme yazılımını geride bıraktıysanız ancak Premiere Pro veya Final Cut Pro X'in karmaşıklığına ihtiyacınız yoksa Shotcut sizin için bir araçtır. İsterseniz özelleştirebileceğiniz kullanımı kolay bir arayüze sahiptir. Ayrıca 4K'ya kadar işleyebilir, çok çeşitli biçimleri destekler ve zengin bir filtre yelpazesi ve bazı gelişmiş özel efektler içerir. Ocak ayındaki son güncelleme, AV1 kod çözme ve kodlama desteği ekledi.

Dezavantajı ise, geçiş ekleme işlemi biraz garip ve bir seferde yalnızca bir klibe filtre ekleyebilirsiniz, bu biraz zaman alabilir. Ancak, ücretsiz ve açık kaynaklı bir video düzenleme aracı için gerçekten etkileyici.

4 - Apple iMovie

iMovie, ev sineması çekimlerinizin şarkı söylemesini sağlayacak parlak görünümlü (ve kulağa hoş gelen) bir düzenlemeyi bir araya getirmeyi gerçekten kolaylaştırıyor. Ayrıca, yeni bir MacBook Pro'nuz varsa, iMovie'nin tam işlevli Touch Bar desteğiyle geldiğini de belirtmekte fayda var.

5 - Apple Clips

Sadece sıradan bir video çekmek ve düzenlemek istiyorsanız, bu listedeki video düzenleme yazılımlarının çoğu aşırıya kaçacaktır. Premiere Pro'nun tam tersi uçta, saf sadelik arıyorsanız (ve bir iOS kullanıcısıysanız), Apple Clips'i öneririz.

Apple Clips, Film Rulonuzdan içe aktardığınız veya yalnızca cihazınızı kullanarak kaydettiğiniz videoya çıkartmalar, başlıklar, altyazılar, ses ve filtreler eklemenize olanak tanır. Clips'i daha önce denediniz ve beğenmediniz mi? Ardından, Ekim 2020'de uygulamanın yenilenmiş bir arayüz, dikey ve yatay video desteği ve iPhone 12 ile HDR kaydı dahil olmak üzere büyük bir güncellemeye (3.0) sahip olduğunu unutmayın.