Roundhay Garden Scene adındaki ve Louis Le Prince tarafından gösterilen ilk kısa filmin ardından filmler hayatımıza girmiş ve bir daha asla da çıkmamışlardır. 1888 yılında gerçekleşen ve dünya eğlence dünyasını derinden sarsan ve eğlencenin yeni ve tartışılmaz tahtına sahip olan filmler, 19. yüzyıl itibari ile birçok teknolojik evrimden geçmiş ve sonunda da şuandaki halini almayı başarmıştır.

Ev rahatında, dağda, tatilde, yolculukta, kampta ve hayatımızın her anında bilgisayar ya da farklı cihazlardan kolaylıkla ulaştığımız ve dram, komedi, aksiyon, fantezi, korku, gerilim, bilim kurgu, Western ve hatta romantik kategorileri ile sınırsız bir izleme keyfi sunan film izle dünyası, zamanının değişimine kategori olarak ayak uydurduğu gibi teknolojik açıdan da ayak uydurmuştur.

Başta klasik filmler ile başlayan film dünyası yerini yukarıda saydığımız birçok farklı kategoriye bırakmak için uzun yıllar mücadele verdikten sonra ikinci ve en büyük savaşına da teknoloji alanında başlamıştır. Filmde görüntü kalitesinin yükseltilmesine yönelik beklentinin artması nedeni ile ortaya çıkan büyük talep sonucunda bu mücadeleye giren sinema yani film dünyasının bu ikinci savaşı ise geçtiğimiz 10 yıl içerisinde başlamıştır ve çok hızlı bir şekilde de devam etmektedir. Bu savaşın merkezi ise film görüntü kalitesidir. Teknolojinin her zerresini kullanan sinema dünyası full hd film izle yapısına ulaşmayı da bu 10 yıllık savaşta başarmıştır.

Sinema sektöründeki korkunç talep nedeni ile bir zamanlar yılda sadece 2 ya da 3 filmin dünya genelinde çekildiği bir süreç yaşanırken, şimdilerde bu sayı sadece ve sadece Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da yılda 329 filme çıkmıştır. Dünya’daki sadece iki ülkenin toplam sayıları hem de 2020 yılı itibari ile sunulan verilere göre bu şekildeyken, IMDB’nin yaptığı araştırmalarda aslında 1900’lü yıllardan bu yana yılda dünya genelinde 2.577 film her yıl çekilmektedir. Fakat bu filmlerin hepsi aynı gösterime girmemektedir. Bazı filmler ise raflarda yıllarca onay almak için beklemektedir. Ancak veriler her ne olursa olsun sinema dünyası teknolojik açıdan ilerlemeye ve sinemaseverlere en iyiyi sunmaya devam etmektedir.