Günümüzde, bir banyo için vazgeçilmez olan duşakabin sistemleri, her ortama ve bütçeye uygun binlerce çeşit ürün  geliştirmiştir. Bu modeller içinde bazıları çok ilgi görmüş ve giderek yaygınlaşarak, ürün standartlarını belirleyen özellikler kazanmışlardır. Karolajlı Duşakabin Modelleri de bunların başında gelen ürünlerden olmuştur.

Karolajlı Duşakabin Nedir?

Karolajlı Duşkabinler, duşakabin camlarının üzerine serigrafi baskı yapılmasıyla üretilirler.   Daha önceleri cam ve mobilya sektöründe kullanılmakta olan karolaj yöntemi, duşkabinler içinde kullanılmaya başlanmış ve firmamızın satış istatistiklerine göre 2021  yılının en çok tercih edilen duşakabin modeli olmuştur.

Karolajlı Duşakabin Hangi Modellere Uygulanır?

İlk olarak iki duvar arası modellerde kullanılan sistem, zamanla diğer modellere de geçmiş, menteşeli,   sürgülü kapılı, livorno, beşgen, askılı sistem, katlanır kapılı duşakabinler gibi tüm modelllerde tercih edilebilir duruma gelmiştir.

Karolajlı Duşakabinlerde Renk ve Desen Seçenekleri?

Kullanıcıların genel tercihleri, siyah renkli desenler olsa da, karolaj işlemi beyaz, kırmızı, sarı, kahverengi gibi diğer ana renkleri de bünyesinde barındırabilmektedir. Bu yönüyle renk konusunda geniş bir yelpazeyle hizmet almak mümkündür. Örneğim beyaz karolajlı duşakabin modelleri de tercihlerde ön plana çıkmaya başlamışlardır.

Desen seçenekleri ise kullanıcıya kalmış olup, bir çok model ve motif uygulaması sağlanabilmektedir. Klasik ve otantik görünüm oluşturan motiflerden, modern çizgilere kadar gidebilen tercihler mevcuttur. Seçim tamamen tüketicinin tercihi ile şekillenir ve oluşturulmak istenen temaya göre uygulanabilir.    

Cam Panellerin Üzerindeki Çizgiler Zamanla Çıkar Mı?

Karolaj işlemi ile cam panellere uygulanan süslemelerin zamanla çıkıp çıkmayacağı sorusu çok sık olarak sorulmaktadır. Bu konuda ki en önemli nokta, karolaj işleminin nasıl uygulandığıdır. Eğer duşakabin camı, temperleme işleminden sonra karolaj uygulamasına tabi tutulursa, belli bir kullanımın ardından desenlerde silinme, renklerde solma gibi olumsuz durumlar ortaya çıkabilir. Bu gibi sorunların önüne geçmek için duşakabin cam panellerin önce karolaj işleminin yapılması ve ardından temperleme işleminin yapılması doğru uygulama olacaktır. İkinci yöntemle üretilen duşakanin cam paneller çok uzun yıllar yıpranmadan ilk günkü gibi kullanılabileceklerdir.  

Kişiye Özel Ürünler Yapılabiliyor Mu?

Duşakabinlerimiz artık kullanıcılara özel ölçülerle ve farklı cam desenleri seçenekleriyle üretilebiliyorlar. Karolajlı Duşakabinler de tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek seçenekleriyle kişiye özel tasarım imkanı sunabiliyorlar. İstenilen desen ve istenilen renklerle imal edilebilen, ayrıca tüm ebatlara uyum sağlayan ölçülerle üretilen Karolajlı duşakabinler her zevke hitap edebilme yeteneği taşımaktalar.