Saç ekimi işlemi son zamanlarda uygulanan en yaygın mikro cerahi uygulamadır. Sağlıklı saçlara sahip olmayan ve saçları seyrek olan kişiler saçlarını çoğaltmak için saç ekimi yaptırıyor. Ancak uygulamalarının çeşitlilik göstermesi kişilerin hangi yöntemi tercih etmesi konusunda tereddüt yaşamasına sebep oluyor.

Günümüzde saç ekim yöntemlerinin profesyonel ve sağlık florasına uygun oluşu kişilerin kendi saç yapılarına ve cilt yapılarına uygun olan yöntemi seçmelerini sağlıyor. Dhi saç ekimi veya safir saç ekimi gibi yöntemler sağlıklı ve doğal görünümlü saçlara sahip olmayı sağlıyor.

Saç Ekim'i Nasıl Yapılır?

Saç ekimi günümüzde küçük mikro cerrahi uygulamalarıyla yapılabiliyor. İşlem öncesinde kişiye sadece işlem yapılacak bölgeye lokal anestezi yapılır. Saç ekimi fiyatları ise uygulanan saç ekim yöntemine ve bu yöntemin güvenilir oluşuna göre değişebiliyor.

Saç Ekim'i Kimlere Uygundur?

Saç ekimi işlemi saçı az olsa da sağlıklı olan herkes için uygulanabiliyor. Başın arka kısmında ve yan kısmında saçları bulunan herkes saç ekimi yaptırabiliyor. Kişilerin cilt yapısına ve saç yapısının özelliklerine göre safir saç ekimi dahi tercih edilebiliyor.

Safir Ekim'i Temel Aşamaları Nelerdir?

Saç ekimi işlemi 3 aşamadan oluşmaktadır. İlk aşamada donör bölgesinde belirlenen saç kökleri FUE motoru yardımı ile toplanır.Toplanan saç kökleri organ naklinde kullanılan özel solisyonlarda bekletilerek , saç köklerinin yerleştirileceği kanallar açılır. Açılan kanallara , toplanan saç kökleri yerleştirilir. Operasyon lokal anestezi yöntemi ile uygulanmaktadır.

Safir saç ekimi saç ekim teknikleri arasında en dolgun görünümü ortaya çıkarıyor.  Safir tekniğinde özel safir malzemeden imal edilen özel kesiciler tarafından kanal açılır.

Bu işlem mikro cerrahi cihazlar ile uygulanmaktadır. Safir saç ekimi yöntemi daha sık görünümlü saçları oluşturuyor.

Safir Ekim'i Öncesi Dikkat edilmesi Gereken Hususlar?

Safir saç ekimi, doğal ve dolgun görünümlü saçlara sahip olmayı sağlıyor. Bu yönteme başlanmadan önce lokal anestezi uygulanıyor. Safir uçlu kesici ile açılan saç kökü yatağına saçların yerleştirilmesi için gerekli işlemler yapılıyor. Böylelikle bir seferde yaklaşık 6000 adet saç kökü nakil edilebiliyor.

Safir Ekim'i Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Safir saç ekim tekniğinde saç köklerinde açılan kök yataklarına yaklaşık olarak 6000 civarında saç nakli yapılıyor.

Bu işlem hem daha kısa sürede gür saçlara sahip olmayı sağlarken hem de saçların daha doğal görünümlü olmasını sağlıyor. Dolgun ve gerçekçi saçlara sahip olmak isteyenler bu tekniği tercih ediyor.

DHI Saç Ekim'i Nedir ve Nasıl Yapılır?

Dhi saç ekimi yöntemi ile anında saç kökü nakli yapılıyor. Saçsız bölgeye ve saçlı bölgeye uygulanan anestezi işleminden sonra ince uçlu bir kalem ile sağlıklı bölgeden alınan saç kökleri anında saçsız bölgeye naklediliyor. Böylece saçın tutma hızı ve olasılığı da yükseliyor.

DHI Saç Ekim'i Kimlere Uygulanır?

Dhi saç ekimi yönteminde kökler alındıktan hemen sonra bekleme yapmadan saçsız bölgeye hemen yerleştirilir. Bu sayede saçların kendiliğinden uzama ve greftlerin sağlıklı kalma ihtimali yükselmektedir.

Bu işlem kök hücre nakline benziyor. Anında sağlıklı bölgeden alınan saç, saçsız bölgeye ekilmiş oluyor. Saçları kısmi olan herkese uygulanan bu yöntem günümüzde yoğun bir grup tarafından tercih ediliyor.

Dhi Saç Ekim'i Fiyatları Ne Kadar?

Dhi saç ekimi tekniği son dönemlerin en çok tercih edilen saç ekim yöntemlerinden bir tanesini oluşturuyor. Dhi saç ekimi uygulaması anında saç nakli yapmayı ortaya koyuyor.

Günümüzde bu teknik ile saç ekimi gerçekleştiren kişilerin oldukça memnun olduğu görülürken aynı zamanda bu yöntem saçların kendiliğinden çıkmasına da olanak tanıyor.

Dhi saç ekimi fiyatları ise uygulamanın şekline, nerede uygulandığına ve cilt yapısına göre değişim gösteriyor. Dhi saç ekimi yöntemi ile saç köklerinin canlı ve diri kalması amaçlanmıştır. Bu yöntemi çoğu kişi tercih ederken tercihleri Saç ekimi fiyatları da değiştirebiliyor.