Meme büyütme, meme küçültme, meme dikleştirme işlemleri estetik kaygı ile başvurulan işlemler arasında olabildiği gibi medikal sorunlarla da başvurulan işlemler arasındadır.

Pek çok hanım için meme ile ilgili yaşamış oldukları sorunlar oldukça rahatsız edicidir. Kimi insanlarda doğuştan gelen kimi insanlarda ise emzirme, kilo alıp verme gibi nedenlerle oluşan sorunların giderilebilmesi için meme ameliyatları gerekmektedir.

Bunun dışında daha büyük değişimler istedikleri için de meme büyütme ameliyatı işlemlerine başvururlar.

Dr. Deniz Küçükkaya Kimdir?

Dr. Deniz Küçükkaya

1977 Zonguldak doğumlu, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunudur. Kısa bir dönem Zonguldak’ta pratisyen hekimlik yaptıktan sonra Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanlık eğitimini Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinden almıştır.

Uzmanlık eğitiminin tamamlanmasından hemen sonra Gölcük Asker Hastenesinde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olarak askerlik hizmetini yerine getirmiştir. Sonrasında Denizli Servergazi Devlet Hastanesi ve Denizli Devlet Hastanesinde mecburi hizmetini tamamlamıştır.

Mecburi hizmeti sırasında Denizli’ de estetik cerrahi ameliyatlarını oldukça sık yapmış ve bu konuda basın ve halk tarafından yoğun ilgiyle takip edilmiştir.

Mecburi hizmet sonrasında 2010 yılında istifa ederek İstanbulda estetik cerrahi ağırlıklı olmak üzere özel çalışma hayatına başlamıştır.

Dumankaya İkon’da bulunan muayenehanesinde hizmet vermeye devam etmektedir. Belirli aralıklarla yurtdışı hasta görüşmelerine gitmekte ve buradaki hastalarıyla birebir ilgilenmektedir. Ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş birçok çalışması mevcuttur.

Tıp fakültesi yıllarında ve asistanlık eğitimi sürecinde tiyatroyla yakından ilgilenmiştir. Aldığı tiyatro eğitimleri sonrasında birçok profesyonel ekiple çalışmış ve oyunlarda rol almıştır.

Kısa bir dönem sinemayla da ilgilenip kısa filmlerde rol almış ve festivallere katılmıştır. İş yoğunluğu nedeniyle ancak iyi bir izleyici olarak tiyatro ve sinema ile olan ilişkisini sürdürmektedir.

Evli ve Rüzgâr isimli bir erkek ve Cemre isimli bir kız çocuk babasıdır.

Meme Büyütme Estetiği

Göğüsler ile ilgili olarak yapılacak olan işlemlerin farklı teknikleri bulunmaktadır. Birçok kadın için küçük göğse sahip olmak estetik görünüşü olumsuz etkilemektedir.

Bu sebep ile göğüs büyütme isteği oluşabilmektedir. Meme büyütme fiyatları ve estetiği adı altında yapılan bu işlemler ise farklı teknikleri içermektedir.

Meme büyütme işlemi yapılmadan önce plastik cerrah tarafından detaylı bir muayene yapılması gerekmektedir. Boy, kilo, kalça ve omuz genişliği gibi pek çok faktör de göz önüne alınarak meme büyütme estetiği planlanır.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Estetik kaygı ileoluşan psikososyal sorunlar nedeniyle meme büyütme operasyonu yapılabildiği gibi bazı rahatsızlıklardan dolayı da meme büyütme yöntemine başvurulabilir.

Özellikle doğuştan gelen bir memenin büyük bir memenin küçük olma gibi durumlar söz konusu olabilir. Böyle bir durumda ve simetrik görüntü yakalayabilmek için de meme büyütülebilir.

Meme kanseri sonrasında oluşan sorunları gidermek için de meme büyütme operasyonu yapılabilir.

Meme büyütme yöntemleri nelerdir?

Meme büyütme operasyonu için farklı teknikler uygulanabilir. Göğsün alt kısmına ve göğüs kaslarının altına silikon protezler yerleştirilerek meme büyütme operasyonu yapılabilir.

Meme büyütme operasyonunda içi silikon jel dolu silikon protezler veya içi serum fizyolojik ile dolu olan protezlerin kullanılmasının yanı sıra yağ doku yöntemi de kullanılmaktadır.

Hastanın karın veya bel bölgesinden alınan yağlar meme bölgesine enjekte edilmektedir.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Meme küçültme ameliyatı da tıpkı meme büyütme ameliyatı ve diğer ameliyatlarda olduğu gibi bazı riskler içermektedir. Meme küçültme işlemi yapılacağı zaman ön muayenenin ardından doktorunuz bazı ayrıntıları sizinle paylaşmaktadır.

Sigara kullanımı gibi bir durum var ise bu ameliyattan önce buna son verilmesi önerilmektedir.

Sigaranın genel olarak sağlığa zararlı olan etkisiyle beraber ameliyat sırasında ve sonrasında hem anestezi hem de yara yeri iyileşmesi açısından problemlere neden olduğu bilinmektedir.

Ayrıca kullanmış olduğunuz ilaçları doktorunuza bildirmeniz gerekmektedir. Kan sulandırıcı veya ağrı kesici ilaçlar var ise doktorunuz bir süre bu ilaçları kullanmanıza son verebilir.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Meme küçültme ameliyatından sonra hasta bir gün süreyle hastanede kalmaktadır. Meme ameliyatından sonra yapılan işe göre değişmekle beraber herşey yolunda gittiyse 5-7 gün içerisinde iş yaşantısına dönülebilir.

Yine de 3 hafta boyunca herhangi ağır yük kaldırma, itme çekme gibi hareketler yapmak yasaklanmaktadır.

Göğse fazla baskı yapmayan fakat şekillenmesine yardımcı olacak olan sporcu sütyenleri kullanılması doktor tarafından önerilmektedir.

Memelerin sallanmaması, herhangi bir dış etmenden etkilenmemesi için ekstra dikkat etmek gerekmektedir.

Bunun dışında meme küçültme fiyatları ve operasyonundan sonra gerçek şekillerine kavuşması ortalama 6 ay il 1 yılı bulmaktadır.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Meme estetiği ile ilgili olarak başvurulan yöntemlerden bir tanesi de meme dikleştirme yöntemidir. Yaşlanma, doğum, emzirme gibi pek çok sebepten dolayı memelerin sarkma durumu ortaya çıkabilir.

Meme başının olağandan aşağıda olması memenin sarkmış olduğu anlamına gelmektedir. Bu durumun giderilebilmesi için meme dikleştrme yapılmaktadır.

Hastanın meme dokusu varsa ideal meme formunu oluşturmak için sadece dikleştirme çoğu zaman yeterli olmaktadır.

Ancak meme içi boşalmış bir balon gibi sadece cilt veya çok az bir doku barındırıyorsa o zaman dikleştirmeyle beraber silikon meme protezi ameliyatı da gerekmektedir.

Meme Ameliyatlarını Kimler Olmalı?

Meme estetiği yapılabilmesi için öncelikli olarak vücut gelişiminin tamamlanmış olması gerekmektedir.

Yani 18 yaşını doldurmuş olan kişilerde meme operasyonları yapılabilir. Büyük ve iri memeler nedeniyle ciddi sağlık sorunları yaşayan kişiler 18 yaşından önce de meme küçültme ameliyatı olabilirler. Meme dikleştirme fiyatları hakkında bilgi için hemen bizimle iletişime geçiniz.