Dersim’de Zainal Abarakov isimli erkekle tartıştıktan sonra 196 gündür bulunamayan Gülistan Doku için başlatılan aramalar 6 Temmuz’da durduruldu.

Soruşturma süresince çelişkili ifadeler, dosyaya tanıklar tarafından verilmeyen beyanların eklenmesi ve delillerin karartılması, Doku’nun intihar ettiği iddialarına karşın cinayet şüphesini de güçlendiriyor.

Geçtiğimiz günlerde son çare olarak Müge Anlı’ya başvurduklarını belirten Aygül Doku, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, daha önce kendilerine “Sen devlete güvenmiyor musun? Kızınızı bulup getireceğiz” dendiğini ancak verilen hiçbir sözün yerine getirilmediğini dile getirmişti.

İleri Haber’den Mehmet Fırat Özgür’ün aktardığına göre Doku Ailesi, Ankara’ya gelerek Gülistan’ın bulunması için iktidarın sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısında bulundu ve siyasilerden destek istedi.

ANNE DOKU: KIZIMI DEVLETE EMANET ETTİM, ONU DEVLETTEN İSTİYORUM

Gülistan’ın annesi Bedriye Doku, baş şüpheli Abarakov’un cep telefonuna olaydan 52 gün sonra el konmasına tepki gösterdi. Anne Doku, Abarakov’un cep telefonuna ve bilgisayarına ilk günden el konulması gerektiğini belirterek, “Kızım ile Abarakov iki gün üst üste kavga ediyorlar. Şüphelinin babası verdiği ifadede ‘Eve geldi çay içtik, sohbet ettik sonra gitti’ diyor. Kimse o gece o  evde ne olduğunu söylemiyor. Benim kızım onların evinden çıktıktan sonra aşağıda da kavga ediyorlar. Sokaktaki esnaf polisleri çağırıyor. Polisler kimlik sorduğuna Abarakov kimliğinin yanında bulunmadığını söyleyince babasını çağırıyorlar. Babası da polislerin arkadaşıymış. Bir şey yapmadan gidiyorlar” şeklinde konuştu.

‘GÜLİSTAN’IN BEDENİ SUDA DEĞİL, BİZE KIZIMIZI VERSİNLER’

Gülistan ve Abarakov’un kavga ettikleri günün ardından Gülistan’ın, Abarakov’un annesinden yaşananlar için özür dilemeye gittiğini ve daha sonra haber alınamadığını söyleyen Doku, “Gece Abarakov kızıma mesaj atıp, ‘Bak senin yüzünden annem ve babam kavga etti’ diyor. Gülistan’da bu olaylar yüzünden Abarakov’un annesinden özür dilemek için evlerine gidiyor. Daha sonra haber alınamıyor. Benim kızımın orada başına ne geldi? Bunu öğrenmek benim hakkım. Kızımın cenazesinin suda olduğunu söylüyorlar. Ancak suda yok. Üç kişinin cenazesi çıkarıldı oradan. Hem de suyun derin yerlerinden. Benim kızımın girdiği iddia edilen su ise diğer cenazelerin bulunduğu yerlere göre daha sığ. 7 aydır nasıl bulunamıyor öyleyse? Onların da evlatları yok mu? Beni biraz anlasınlar. Benim ciğerim söndü artık” dedi.

‘CİNAYET ŞÜPHESİ ÜZERİNDE DURULMASI GEREK’

Gülistan’ın ablası Aygül Doku, Gülistan’ın akıbetine ilişkin şüpheliler hakkında bir işlem yapılmamasına tepki göstererek şunları söyledi:

“Biz 195 gündür kızımızın akıbetini bilmiyoruz. Bunun için 194 gün Tunceli’de bekledik, bir sonuç alamadığımız için de bugün Ankara’dayız. Beklediğimiz süre boyunca su ihtimali üzerinde çok duruldu ancak dalgıçlar, Gülistan’ı sudan çıkaramayacaklarını çünkü suda olmadığını söylediler. Biz daha çok cinayet ihtimali üzerinde durulmasını istiyoruz. Çünkü Gülistan olaydan önceki gece darp edilmiş, polislik olmuş. Abarakov’un üvey babası ise polis olmasına rağmen olaydan önceki geceyi saklıyor. Sakladığı bilgiler ortaya çıktıktan sonra bir kamu görevlisi olduğu halde yalan beyanlarda bulunuyor. Gülistan 00.30 sularında ‘Korkuyorum’ mesajı atıyor. Abarakov’un babası ise bu mesajı gece yolda yürürken korktuğu için attığını öne sürdü. Ancak Gülistan’ın yürüdüğü saat 22.30. İfadeleri çelişkilerle dolu. Biz artık Zainal Abarakov için tutuklama kararı çıkarılmasını istiyoruz. İntihar deniliyorsa da kızımızın bedenini istiyoruz. Biz kızımızın bedenini aramaktan yorulduk. Ankara’da bürokratlardan, halktan ve bütün siyasilerden Doku Ailesi’ne destek vermesini istiyorum. Nitekim 21 yaşında hayalleri olan üniversiteli bir kız kayıp.”