Elindeki seçim kartını en hızlı ve sürpriz şekilde gösterebilen siyasi lider olarak da bilinen MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında “İl il Anadolu teması ile herkese ulaşacağız. Ayak basmadık yer bırakmayacağız” çıkışında bulundu.

Muhalefetin erken seçim ısrarını sürdürdüğü, AKP-MHP ittifakının ise seçimin planlandığı gibi Haziran 2023’te olacağını her fırsatta tekrar ettiği bir atmosferde Bahçeli’den gelen bu çıkış dikkatleri MHP’nin seçim stratejisine ve planlarına çevirdi.

Hilal Köylü'nin DW Türkçe'de yer alan haberine göre Bahçeli açıklamasında açıkça 2023 seçimini işaret etti ve seçimlere kadar milletle dertleşeceklerini dile getirdi. Bahçeli’nin bu dertleşme sürecinde CHP’yi hedef alacaklarını da açıkça söylemesi dikkatlerden kaçmadı. Bahçeli, “CHP’nin en fazla oy aldığı 131 seçim bölgesinde HDP ile ittifakını, terörle mücadeleye karşı gelişini, Atatürk’le bağını koparışını halkımızla konuşacağız” dedi.

Bahçeli'nin partisinin grup toplantısındaki sözleri siyaset kulislerine “MHP seçim startını verdi” şeklinde yansıdı. Peki MHP; 2023 seçimine özel bir stratejiyle mi gidecek, partide nasıl bir hazırlık var? Dahası MHP bölge toplantılarını zaten başlatmışken Bahçeli’nin çıkışları neye işaret ediyor?

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı DW Türkçe’nin bu sorularını yanıtladı. “Biz seçime dönük çalışmalarımızı zaten başlattık, yoğun bir şekilde de sürdürüyoruz” diyen Feti Yıldız, Bahçeli’nin son çıkışlarında Türk askerinin Irak ve Suriye’de sınır ötesi operasyon yapmasına iki yıl daha imkan tanıyan Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi’ne CHP’nin ‘hayır’ oyu vermesinin rol oynadığına işaret ediyor.

Feti Yıldız, “Yıllardır tezkereye evet diyen CHP, şimdi tamamen HDP’ye teslim olduğu için bu kez hayır dedi. Bizim de bunu halka doğru düzgün anlatmamız gerekiyor. CHP’nin milli politikalardan nasıl uzaklaştığını, merdiven altı anayasa çalışmalarına giriştiğini, HDP’nin üzerinde durduğu özerk yönetim çarkını nasıl kabul edeceğini halka söylememiz gerekiyor. Olay bundan ibaret. Halka gerçekleri göstereceğiz” diyor.