Sosyal medya pazarlamasında veri analizinin önemli bir yere sahip olduğunu belirten Güçlü Consulting Kurucusu Deniz Güçlü, “Veri analizleri, gönderilerin hedef kitleye ulaşıp ulaşmadığını belirleme noktasında önemli. Başarılı bir sosyal medya pazarlaması için paylaşılan gönderilerin düzenli bir şekilde takibinin yapılması gerekiyor. Bu sayede, gönderilerin amaca hizmet edip etmediği belirlenebilir.” ifadelerinde bulundu.

Sosyal medyanın doğru bir şekilde kullanılmasının markalar açısından avantaj olduğunu belirten Deniz Güçlü, gönderi paylaşımı sonrasında verilerin düzenli olarak takip edilmesinin gerekliliğinden bahsetti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Güçlü, açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Sosyal medya pazarlama stratejileri için her ne kadar genel bir tanımlama bulunsa da aslında her işletme için bu stratejilerin özelleştirilmesi gerekiyor. Çünkü işletmelerin seslendikleri hedef kitle ve hedef kitlenin talepleri birbirinden farklı olmaktadır. Bunun yanı sıra işletmelerin sosyal medya stratejileriyle amaçladıkları da değişiklik gösterebilmektedir. Stratejik çalışmalarda tercih edilen yöntem her ne olursa olsun, veri analizine büyük bir önem verilmeli.”

“İçerikler Doğru Zamanda Paylaşıldığında İçeriklerin Görülme Oranı Yükselecektir”

İçeriklerin yüksek görülme oranına ulaşabilmesi için doğru zamanda paylaşılmalarının önemli olduğunu belirten Deniz Güçlü, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “Biliyorsunuz hedef kitlenin sosyal medya platformlarında bulunma saatleri farklılık gösteriyor. Platformun yoğun olarak kullanıldığı zaman dilimi içerisinde gönderilerin paylaşılması, gönderilerin kısa sürede çok daha fazla kişi tarafından görülmesini sağlayacaktır. Bu nedenle içerilerin doğru zamanda paylaşılması için bir planlama yapılmalı. Sistemli çalışma, başarıya ulaşılmasını sağlayacaktır.”

“Takipçi Kitlesine Özel Hedeflemeli İçerikler Oluşturulmalı”

“Takipçi kitlesine özel hedeflemeleri içerikler oluşturularak maksimum takipçiye ulaşılmalıdır.” sözleriyle konu hakkında açıklamalarını sürdüren Deniz Güçlü, açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Sahip olunan kitle için özel içerik oluşturulması, gönderilerin doğru kişilere ulaşmasını sağlayacaktır. Bu noktada, mevcut takipçilerin kimler olduğunun anlaşılması oldukça önemli. Bu konuda uzman desteği alınması, başarıya ulaşılabilmesi adına da bir hayli önemli bir yere sahip. Ben de uzmanı olduğum bu konuda markalara destek sunarak sosyal medyayı çok daha efektif bir şekilde kullanabilmelerini mümkün kılıyorum. Sosyal medya çalışmaları yapmak benim için oldukça keyifli.”