Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun imzasının bulunduğu "Selahattin Demirtaş'ın göğsüne şeref madalyası takacağım" yazılı billboardlara tepki gösterdi.

“Her türlü ayrımcılığı ve provokasyonu yapmaktan çekinmiyorlar maalesef” diyen Demirtaş, “Ancak Elazığlı hemșehrilerim başta olmak üzere tüm halkımız sağ duyulu davranacak ve bu provokasyonlara asla alet olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun programı için gittiği Elazığ’da reklam panolarına, CHP lideri imzalı, “Selahattin Demirtaş'ın göğsüne şeref madalyası takacağım" yazılı afişler asılmıştı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu panoların önünde fotoğraf çekilmiş, "İnanın genelde hiç umursamam Saray provokasyonlarını; ancak üzücü olan şey şu ki, bu ucuz provokasyonlar yapılırken, yurttaşlarımızın kırılan kalplerinin ne olacağını kimse düşünmüyor. Batsın bu ayrımcılık! Batsın bu diliniz!” diye sitem etmişti.

Demirtaş’ın paylaşımı şöyle:

"Halkın açlığı, yoksulluğu, işsizliği iktidarın umurunda değil. Onlar ballı maaşlarının, koltuklarının ve hesap verecekleri suçlarının telaşındalar. Bunun için de her türlü ayrımcılığı ve provokasyonu yapmaktan çekinmiyorlar maalesef.

Ancak Elazığlı hemșehrilerim başta olmak üzere tüm halkımız sağ duyulu davranacak ve bu provokasyonlara asla alet olmayacaktır. Buradan memleketime, Elazığ'a özel selam ve sevgilerimi gönderiyorum."