Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala hakkında açıklama yapan 10 ülkenin büyükelçisiyle ilgili olarak "istenmeyen adam" ilan edileceklerine ilişkin çıkışına tepki gösterdi. Davutoğlu, "Devlet aklının yerini sokak kavgası söylemi aldı" dedi.

Erdoğan, Kavala'nın serbest bırakılması yönünde çağrıda bulunan on ülkenin büyük elçisiyle ilgili olarak "Talimatı Dışişleri Bakanımıza verdim, ‘Bu 10 büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini hemen halledeceksiniz' dedim" açıklamasını yapmıştı.

Erdoğan'ın bu çıkışına Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan yanıt geldi. Konuya ilişkin düşüncelerini kişisel Twitter hesabı üzerinden paylaşan Gelecek Partisi lideri, on büyükelçiyi istenmeyen adam ilan etmenin ne Osman Kavala ile ne de yargı bağımsızlığıyla bir ilgisi olmadığını belirterek "Öyle olsaydı ağır ithamlar altındaki Rahip Brunson Trump'ın telefonu ile Deniz Yücel ise Merkel'in talebiyle bırakılmazdı" dedi.

'DEVLET AKLININ YERİNİ SOKAK KAVGASI SÖYLEMİ ALDI'

Davutoğlu, konuya ilişkin paylaşımında "Ülkeye yazık ediyorsunuz" ifadesini kullanırken şunları kaydetti:

"Devlet aklının yerini sokak kavgası söylemi aldı. Ülkeye yazık ediyorsunuz! Bağımsız yargımızın kararlarına karşı iç ve dış müdahalelere hep birlikte karşı çıkalım. Ancak, yargımızın başka başkentlerden talimatlarla çalışabileceği algısını bu iktidar oluşturmuştur."

Ülkenin itibarının yok edildiğini de sözlerine ekleyen Ahmet Davuotoğlu, "Hukuku ayaklar altına alarak, dış politikayı at pazarlığına çeviren bu iktidar, ülkemizin itibarını yok etmiştir. Kavala'ya her vatandaşımızın hak ettiği bağımsız ve adil yargılanma hakkını verdiğinizde başka başkentleri de susturursunuz" ifadelerini kullandı

'BU TELAŞ NEDEN'

Söz konusu ülkelerin, Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ülkeler olduğuna dikkat çeken Gelecek Partisi lideri, "En fazla ihracat yaptığımız ülkelerle tarihimizin en büyük diplomatik krizini çıkarmak için bu telaş ve istek nedendir? Adaletinizden kendi vatandaşlarınız şüphe duyarken ne yargınızın ne de ülkenizin bir itibarı kalmaz. Yazık" ifadelerini kullandı.