Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 'YSK üyelerine hakaret ettiği' iddiasıyla hakkında dava açılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu belediye binasında ziyaret etti.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Davutoğlu, “Siyasi mücadele içerisinde bazen sert tartışmalar olur. Olmaması gereken şey varsa, hukukun siyasete alet edilerek farklı düşünenlerin cezalandırılmasıdır. Ben de ifade ediyorum 2019 seçimlerinin tekrar edilmesi son derece yanlış olmuştur. Hukukun siyasallaşmasına izin vermemeliyiz. Tüm kararlara saygımız olur ama bir görüş beyanından ibaret olan bir yargı sürecinin başlaması da, sürdürülmesi de, gündemde tutulması da hatadır" diye konuştu.

Ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından da paylaşımda bulunan Davutoğlu, "Adaletsizliğin karşısındayız, Sn. Ekrem İmamoğlu’nun yanındayız. Üzücü olan, geçmişte hukuk yoluyla önüne haksız yere engeller çıkartılan bir iktidarın bugün aynı yola tevessül etmesidir. Nazik ev sahipliği için Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ediyorum" dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu da, Davutoğlu'na teşekkür ederek, şu paylaşımda bulundu:

"Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu’nu bugün Saraçhane’de ağırladık. Sayın Genel Başkan’a bu önemli ve hassas günde verdiği moral desteği için teşekkür ederim.