Muğla'nın Köyceğiz, Milas, Menteşe, Seydikemer, Kavaklıdere, Yatağan ilçelerinde devam eden orman yangınlarına müdahale sürerken, Datça'nın Eski Datça Mahallesi'ndeki makilik ve zeytinlik alanda yangın çıktı..

İlçenin Kargı Deresi mevkiindeki makilik ve zeytinlik alanda, saat 17.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, orman ekiplerine bildirdi. Bölgeye hareket eden orman işçileri arazözlerle yangına müdahale etti. Söndürme çalışmalarına 1 uçak ve 1 helikopter de havadan katıldı. Birçok kişi de ekipleri beklemeden yangın söndürme çalışmalarına başladı. Bir kişinin dumandan etkilendiği belirtildi.   

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise sosyal medya hesabından "Datça yanıyor" notuyla yangına ilişkin görüntüleri paylaştı. 

'SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR'

Datça Belediyesi, Twitter’dan saat 18.26’da yaptığı açıklamada “Yangın tamamen söndürüldü, soğutma çalışmaları sürüyor. Başta @TCTarim kara ve hava ekipleri olmak üzere tüm itfaiye ekiplerine ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.