Bakırköy D-100 karayolunda bir sürücünün uygulama noktasında polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçtığı öne sürüldü. Polis ve sürücü arasında başlayan kovalamaca sonucu kaçan sürücü, bir sitenin bahçesinde kaza yaparak durabildi.

Otomobilden yaya olarak kaçmaya çalıştığı öne sürülen sürücünün polis tarafından yakalandığı belirtildi.

Otomobilde yolcu bölümünde oturan ve ateşli silahla yaralanan kadın kaldırıldığı hastanede vefat etti. İki polisin gözaltına alındığı belirtildi.

İddiaya göre, uygulama yapan polis ekipleri şüphelendikleri bir otomobili durdurmak istedi. Otomobil sürücüsü S.K'nın yanında bulunan kadın Y.A. ile birlikte 'dur' ihtarına uymayıp kaçtığı öne sürüldü. Polis ve kaçan otomobil arasında uzun süre kovalamaca yaşandı. Kovalamaca sırasında sürücünün polise silah gösterdiği öne sürülürken, polisin de ateş açarak karşılık verdiği belirtildi.

Bunun üzerine silahlı çatışma yaşandığı iddia edildi. D-100 Karayolu'nda devam eden kovalamaca sonrası kaçan sürücü Bakırköy'de bulunan bir sitenin bahçesinde kaza yaparak durabildi. Sürücü S.K'nın araçtan inerek yaya olarak kaçmaya çalışırken yakalandığı iddia edildi.

Kovalamaca sonrası polis ekipleri otomobilin etrafını çevirdi. İddiaya göre, polis ekipleri içerde bulunan Y.A isimli kadının yaralı olduğu gördü. Olay yerine çağrılan ambulansla Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kadın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Valilik, Y.A adlı kadının ateşli silah yarası nedeniyle öldüğünü açıkladı.  

Polis ekiplerinin araçta yaptığı incelemede, şarjör ve mermiler ile polis sireni bulunduğu öne sürüldü. Otomobil incelenmek üzere polis merkezine götürülürken, S.K'nın 8 ayrı olaydan suç kaydı olduğu belirtildi.

Duvar’ın haberine göre, olaya ilişkin yapılan soruşturmada 2 polis gözaltına alındı. Öte yandan, kaçan sürücünün kullandığı otomobilin kiralık olduğu kaydedildi.

İstanbul Valiliği'nden olaya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bakırköy ilçemizde bugün saat 15.10 sıralarında ekiplerimizce yapılan sabit uygulama noktasında durmayan 34 DVA plakalı araca, sözlü ve megafonla 'DUR' ihtarında bulunulmuştur. Yapılan yoğun uyarı ve takibe rağmen E-5 Güney istikametinde makas atarak kaçan araç sürücüsünün, elindeki silahı göstermesi üzerine, görevli personel tarafından, şahsı uyarmak ve aracı durdurmak amacıyla uyarı ateşi açılmıştır. Çevredeki araçlara çarparak duran araçtan yaya olarak kaçan S.K. isimli şahıs, ekiplerimizce yakalanmıştır. Araçta yapılan incelemede; ön yolcu koltuğunda bulunan Y.A'nın, ateşli silah mermisinin isabet etmesi sonucu yaralandığının anlaşılmasıyla ivedilikle hastaneye sevk edilmiştir. Araçta bir miktar uyuşturucu madde ile 1 adet dolu tabanca şarjörü ve seyyar çakar tertibatı ele geçirilmiştir. Araç sürücüsü S.K'nın kasten yaralama, tehdit, 6316 SKM, uyuşturucu madde kullanma gibi çeşitli suçlardan 8 adet kaydı bulunduğu anlaşılmıştır. Yaralı Y.A, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır."