Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda alıkonduğunu, yurtdışı yasağı olmamasına rağmen savcılık kararıyla uçaktan indirildiğini söyledi.

CHP, dokunulmazlıkların kaldırılması için AKP tarafından Meclise getirilen oylamada 'Evet' oyu kullanmıştı. Eren Erdem ise parti kararına rağmen 'Hayır' vereceğini açıklamıştı.

Yurt dışında yaşayan ailesini ziyaret etmek için bindiği uçaktan indirildiğini söyleyen Eren Erdem’in Twitter’dan paylaştığı mesajlar şöyle:

“An itibariyle, "ölüm tehtidleri nedeniyle" yurtdışında yaşayan ailemi bayramda ziyaret etmek için uçağa bindim, savcı kararıyla indirildim!

“Şu an Atatürk Havaalanında alıkonmuş durumdayım! Savcılık talimat vermiş, yasağım olmadığı halde, uçuşum engellendi.. Havaalanındayım..”


BOZDAĞ: BİR YANLIŞLIK YAPILMIŞ

Erdem’in havalimanında alıkonulması ve uçaktan indirilmesi üzerine CHP’li yöneticiler Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştü.

CHP TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Grup Başkanvekilleri Levent Gök ve Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşerek durumu anlattılar.

Bakan Bozdağ, CHP’li yöneticilere “Milletvekiline böyle bir usül uygulanamaz, bir yanlışlık yapılmış, bir usül hatası yapılmış konuyla ilgileniyorum. Gerekli talimatları veriyorum” dedi.

CHP’li yetkililer, yapılacak yazışmaların ardından uçuş yasağının 10- 15 dakika içinde kalkacağını ifade etti.

ERDEM: SORUN ÇÖZÜLDÜ

Eren Erdem, 18.55'te paylaştığı Twitter mesajında sorunun çözüldüğünü bildirdi.

Erdem şöyle yazdı: "Şimdilik iyiyim arkadaşlar. Sorun çözüldü 4 gün sonra döndüğümde, "usül hatasının" hesabını hukuken soracağız. Destekleriniz için teşekkürler."