CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP hükümetinin IŞİD'le ilgili TBMM'ye getireceği tezkereyle ilgili sınır ötesi operasyona karşı olduklarını söyledi.

Bolu'da konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'IŞİD'le mücadelede şartlar değişti, saldırı olursa sınırları korumak durumundayız' şeklindeki açıklamasına değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, "Önce tezkerenin içeriğine bakacağız. Biz Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başka bir ülkenin topraklarına girmesini istemiyoruz. Sıcak savaşın bir unsuru olmasını istemiyoruz. Bu düşüncemizi defalarca dile getirdik" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Bizim Ortadoğu bataklığında işimiz yok. Ben Ortadoğu bataklığı dedim diye Başbakan beni eleştirdi. Şimdi aynı sözü sayın Cumhurbaşkanı kullandı. O da Ortadoğu bataklığı dedi. Şimdi merak ediyorum, Davutoğlu beni eleştirdiği gibi sayın Cumhurbaşkanı'nı eleştirecek mi? Ama ben adım gibi biliyorum, eleştiremez. Neden eleştiremez, çünkü koltuğunu ona borçlu" ifadelerini kullandı.