Suriye'nin Arap Birliği'ne yeniden katılması için Cezayir'den çağrı yapıldı.

Associated Press'in (AP) haberine göre, Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtane Lamamra dün Suriye'nin başkenti Şam'a resmi ziyarette bulundu.

Suriyeli mevkidaşı Faysal Mikdad'la görüşme sonrası ortak basın toplantısında konuşan Lamamra, "Suriye'nin Arap Birliği'nde olmaması Arap ülkeleri arasındaki işbirliğine zarar veriyor" dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı Mikdad ise "Suriye'nin birlik üyeliğiyle ilgili durumunu yeniden gözden geçirmek için Cezayir ve birkaç Arap ülkesiyle koordinasyon halindeyiz" diye konuştu.

'SURİYE, CEZAYİR'İN DURUŞUNU UNUTMAYACAK'

Lamamra'nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la yaptığı görüşmede ise Cezayir lideri Abdülmecid Tebbun'dan bir mektup ulaştırdığı kaydedildi.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, Esad'ın görüşmede "Suriye halkı, Cezayir'in duruşunu asla unutmayacak, maruz kaldığımız savaşta yanımızda yer aldı. Cezayir'i her zaman ilkelerine bağlı, Arapçılığa bağlı bir kardeş ülke olarak hatırlayacağız" dediği aktarıldı.

Arap Birliği zirvesi kasım ayında Cezayir'de düzenlenecek. Suriye'nin 2011 yılında Arap Birliği üyeliği askıya alınmıştı.