Ceza davaları soruşturma ve kovuşturma aşamalarından oluşmakta olup, ağır ceza avukatı gerekli tüm savunma işlemlerini yerine getirir. Ceza hukuku alanında deneyimli  uzman ağır ceza avukatlarında  oluşan ceza hukuku departmanı yargılanan sanığın  savunmasını en iyi şekilde yapar.  Sanığın tutuksuz olarak yargılanması ve beraat kararı almak için gerekli hukuki hazırlıkları yaparak başarılı sonuçlar alır.

Ceza Mahkemesinde Tutuksuz Olarak Yargılanıyorum Davaya Katılmazsam Olumsuz Bir Durum Olur Mu?

Ceza hukukunda öncelik olarak tutuksuz yargılama yapılması esastır fakat delil durumuna ve suçun ağırlığına istinaden yargılanan sanık hakkında tutuklama kararı çıkabilir. Tutuksuz olarak yargılanan kişilerin herhangi bir hak kaybına uğramaması için duruşmalara katılıp davalarını takip etmesi gerekir.

Ceza mahkemelerinde yargılama açıldığında sanığın mutlaka ifadesinin alınması zorunlu olduğu için tutuksuz yargılanan kişi  duruşmada ifade vermesi gerekir. Tutuksuz olarak yargılanan sanık ifadesinin alınması için çağrıldığı ceza mahkemesine ifadesini vermeye gitmezse  hakkında yakalama kararı çıkarılır. 

Sanık yakalanıp  yargılandığı ceza mahkemesinde   ifadesi alındıktan sonra başka bir suçtan yakalaması veya  tutuklanması yok ise derhal serbest bırakılır.

Bu aşamalarda yargılanan sanığın mağdur olmaması için bu olumsuz durumlara girmeden gidip ifadesini vermesi gerekir.  Sanık mahkemenin kararına uymazsa hakkında tutuklama kararı dahi çıkabilir. 

Ceza Mahkemelerinde Yargılanıyorum Tutuklanır mıyım?

Bu durum yargılandığınız suç fiilinin ağırlığına bağlıdır. Yukarıda da açıklandığı  gibi ceza hukukunda tutuksuz yargılanma esastır. Suç fiilinde hakkınızda yurt dışına kaçma tehlikesi, delil karartma şüphesi var delil durumu aleyhinize ise  suç fiilin alt sınırı yüksek ise tutuklanarak cezaevine gönderilebilirsiniz.

Bu sebeple tutuklu dosyalarda  deneyimli ve uzman ağır ceza avukatları tarafından gerekli savunma işlemlerini yapılması çok önemlidir. Bu sebeple ceza hukuku alanında uzmanlaşmış olan ceza avukatları olaya derhal müdahil olup, gerekli tüm savunma işlemlerini en hızlı şekilde yapmaktadır. Bu ceza hukuku alanında tecrübeli avukatlardan  oluşan ceza departmanı ile birlikte tüm gerekli hukuki işlemleri yerine getiren uzman ceza avukatları yargılanan sanığın savunmasını en iyi şekilde yapar.                                        

Tecrübeli Ağır Ceza Avukatının Farkı Nedir?

Ağır ceza avukatı resmi bir ünvan olmamakla birlikte yıllardır sadece ağır ceza davalarına bakan başka davalar kabul etmeyen bu alanda başarı sağlamış ve tanınmış avukatlara saygıdan ötürü ağır ceza avukatı ismi verilir. Bu sebeple sadece ağır ceza davalarına bakan ceza hukuku alanında uzmanlaşmış özverili ve deneyimli kadrodan oluşan kurumsal hukuk büroları ile çalışmak her zaman ceza davalarında yargılanan sanıklar için çok büyük avantaj olur. Sanık tutuklanmaktan ve cezaevine girmeden yargılanması tamamlanır.

Ceza Mahkemelerinde Yargılanıp Ceza Aldım. Aldığım cezaya İtiraz Hakkım Var mMı? İtiraz Süresi Kaç Gündür?

İlk derece mahkemeleri olan Ağır ceza mahkemeler, Asliye ceza mahkemelerinde aldığınız cezanın tefhiminden(kararın duruşmada sanık veya vekilinin yüzüne okunması) veya sanık karar duruşmasına katılmamış ise gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 7(Yedi) gün içinde üst mahkemeye  itiraz hakkı vardır.  Tüm bu savunma ve itiraz işlemlerinde tecrübeli ağır ceza avukatları yerine getirir müvekkillerine ceza davalarından en iyi hukuki hizmeti sunar.