Kahramanmaraş'ta sabahın erken saatlerinde meydana gelen Pazarcık ilçesi merkezli 7.4 büyüklüğündeki depremde, enkaz altında kalanların kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

Depremde en fazla hasar ve can kaybının Pazarcık, Elbistan ve Türkoğlu ilçeleriyle Kahramanmaraş'ın merkez ilçelerinde olduğu bildirildi.

kahramanmaras-merkezli-7.4-buyuklugunde-deprem-5-bolge-sallandi-cok-sayida-ilde-yikim-var-7-_1396_dhaphoto8

Valilikten alınan bilgiye göre kent genelinde 187 binanın yıkıldığı, ilk belirlemelere göre 84 kişinin öldüğü, 255 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremde Diyarbakır'da 20 bina yıkıldı. Enkaz altında kalanlar için başlatılan arama-kurtarma çalışması sürüyor.

kahramanmaras-merkezli-7.4-buyuklugunde-deprem-5-bolge-sallandi-cok-sayida-ilde-yikim-var-7-_1396_dhaphoto6

Vali Ali ihsan Su, yıkılan binaların bulunduğu bölgeye gidip, inceleme yaptı. Büyükşehir Belediyesi de alınan karar doğrultusunda otobüs seferlerini ücretsiz gerçekleştiriliyor. Diyarbakır'da şu ana kadar depremde 14 kişi hayatını kaybetti, 226 kişi de yaralandı.

hatay-10

Hatay'ın İskenderun ilçesi Devlet Hastanesi'nin Yoğun Bakım ünitesinin bulunduğu 6 katlı A Blok depremde yıkıldı.

Binada arama kurtarma çalışması yapılırken, binanın Acil Servisi'nde ise yaralı depremzedelere hizmet veriliyor. Serviste yatan hastalar da bahçeye tahliye edildi.

hatay-9

Yoğun Bakım Ünitesi'nde kaç hastanın ve personelin bulunduğu henüz açıklanmadı.

İskenderun ilçesinde farklı noktalarda birçok binanın yıkıldığı, onlarca binada da ağır hasar olduğu bildirildi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ise öğrenci pansiyonu olarak kullanılan ancak boş olduğu bildirilen 5 katlı Alice Tesisleri de yıkıldı. Reyhanlı'da toplam 4 binanın yıkıldığı, 7 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde çöken 5 katlı binada ise arama kurtarma çalışması yapılıyor. Dörtyol ilçesi Sahil Yolu depremde zarar gördü.