Beagle fiyatları bu köpeği nereden aldığınıza göre değişiklik gösterecektir. Pet Shoplar yerel yetiştiricilere göre daha fazla fiyat sunabilirler ve internette gördüğünüz ortalamanın altında fiyatlarla ilan açmış kişiler dolandırıcı çıkabilirler. Beagle fiyatları genellikle 1.500 TL ile 4.000 TL arasında değişmektedir.

Beagle Irkı Köpeklerin Mizacı

Beagle ırkı köpekler nazik, tatlı ve oldukça eğlencelidirler sizi güldüreceklerdir ve zaman zaman küçük yaramazlıklarla kendilerince sizinle uğraşacaklardır. Beagle ırkı bir köpeğe sahip olan kişiler bu köpeğe sözlerini dinletmek için çok uğraşabilirler ve onlara sözlerini dinletebilmek için yanlarında her daim bir ödül maması taşımaları gerekebilir.

Her köpek ırkı gibi Beagle ırkı köpeklerin de erkenden sosyalleşmeye; yavruyken farklı insanlarla tanışmaya, yeni manzaralar görmeye ve yeni sesler duymaya ihtiyaçları vardır. Erken sosyalleşme Beagle ırkı köpeğinizin çok yönlü bir köpek olarak büyümesine yardımcı olacaktır.

Uzun süre açık veya kapalı alanda yalnız bırakan bir Beagle yıkıcı davranışlar sergileme eğilimindedir. Birlikte oyunlar oynayabileceği bir arkadaşı (bu arkadaş bir insan veya bir köpek olabilir) varsa, söz konusu yıkıcı davranışlar önlenebilir.

Beagle ırkı köpekler başlarına buyrukturlar bu sebeple eğer tek başlarına vakit geçirebilecekleri bir bahçeniz varsa bu bahçenin etrafına kaçmalarını önleyecek bir çit çekmeniz önemlidir.

Beagle Irkı Köpekler Sağlık Durumları

Sorumluluk sahibi olan yetiştiriciler, yeni dünyaya gelecek Beagle ırkı köpeklerde genetik olarak yatkın olabilecekleri; kalça displazisi, hipotroidzm, epilepsi, çıkık diz kapağı ve çeşitli göz bozukluklarının meydana gelmemesi için gerekli taramaları yapacaklardır. Beagle ırkı köpeklerin tıpkı diğer köpeklerde de olduğu gibi haftada bir olacak şekilde kulakları düzenli olarak kontrol edilmeli ve dişleri düzenli olarak fırçalanmalıdır.

Egzersiz: Beagle ırkı köpekler her gün en bir az saat olmak üzere egzersize ihtiyaç duyan, aktif, enerjik köpeklerdir. Bu köpeğinizin arka bahçede kendi kendine takılmasına izin vermek anlamına gelmez, sizi de yanlarında isterler ve en çok sizinleyken mutlu olurlar.

Beagle ırkı köpekler daha önce de bahsettiğimiz gibi başlarına buyruk oldukları için yürüyüşleri her zaman tasmalı olarak yapılmalıdır. Başlarına buyruk olmaları dışında kontrollerini zorlaştıran çok güçlü bir avlanma iç güdüsüne sahip olmaları ve çeşitli kokulara karşı çok duyarlı olmalıdır; Beagle ırkı köpekler onlar için cazip olan bir kokuyu algıladıklarında, bu kokunun peşinden koşma dürtüsüne karşı direnmeleri zordur.

Beslenme: Beagle ırkı köpeklerin beslenmesi için önerilen günlük miktar iki öğüne bölünmüş olmak üzere günde 1,5 ölçü olacak şekilde yüksek kalitede kuru mama yemeleridir.

Not: Yetişkin haline gelmiş köpeğinizin ne kadar yediği elbette büyüklüğüne, yaşına, yapısına, metabolizmasına ve aktivite düzeyine bağlıdır. Köpekler de insanlar gibi birbirlerinden farklıdırlar ve hepsinin aynı miktarda yiyeceği yoktur; yukarıda verilen bir ortalama olarak verilen yiyecek miktarını yansıtmaktadır. Satın aldığını köpek mamasının kalitesi de köpeğinizin ne kadar mama yediğinde doğacağını belirleyen bir etkendir.

Beagle ırkı köpekler deyim yerindeyse adeta bir yemek hırsızıdırlar. Bu köpekler imkanını bulurlarsa kilerinize ve çöplerinize günlük olarak baskın yapacak ve tekrar deyim yerindeyse patlayana kadar yiyeceklerdir. Yemeklerini her zaman dışarda bırakmak yerine her öğün için sadece o öğün için yeterli olacak miktarda mama bırakmanız tavsiye edilir.

Beagle Fiyat

Daha önce de bahsettiğimiz gibi Beagle fiyatları 1.500 TL ile 4.000 TL arasında değişmekte olmakla birlikte safkan bir Beagle fiyatı ortalama olarak 2.500 TL’den başlayacaktır. Eğer başka bir şehirden sahiplendiğiniz bir köpekse söz konusu ücrete ek olarak yol ücretleri sizden talep edilebilir.

KAYNAK= https://kopekyavrusu.com/17755/beagle