Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfınca düzenlenen 33. Ankara Film Festivali başladı.

Açılış töreninde, Aziz Nesin Emek Ödülü sanatçı Zülfü Livaneli'ye verildi. Ödül konuşmasını yapan Livaneli, "Bizim kültürümüz, kültürle olan bağımız, bizlerin, sizlerin yaşattığı bu kültür bizi ayakta tutan şeydir. Belki de ele geçirilemeyen son, tek kalemizdir. Bu yüzden yaşasın kültür emekçileri, yaşasın Cumhuriyet" ifadelerini kullandı.

Festivalin MEB Şura Salonu'nda düzenlenen açılış töreninde, Onur Ödülleri sahiplerini buldu. Sunuculuğunu Ünsal Ünlü'nün yaptığı törende, Aziz Nesin Emek Ödülü, yazar, müzisyen, senarist, yönetmen Zülfü Livaneli'ye, Sanat Çınarı Ödülü orkestra şefi Rengim Gökmen'e, Kitle İletişim Ödülü ise çevirmen, sinema yazarı, gazeteci, yazar Sevin Okyay'a takdim edildi.

Festivalde ayrıca bu yıldan başlamak üzere ilk kez Vakıf Özel Ödülleri de verildi. Bu kategorideki ödüllerin sahibi, oyuncu Farah Zeynep Abdullah ile yapımcı, yönetmen, senarist Ceylan Özgün Özçelik oldu.