Bir müşterinin 24 saat içinde kapısına teslim edilebilecek bir ürünü sipariş ettiği nakliye modeli, aynı gün teslimat olarak bilinir. Bu hizmet, bayram mevsimleri hariç çoğu gün geçerlidir.

Aynı gün teslimat sadece mutlu müşteriler anlamına gelmez, aynı zamanda nakliye ve işletme envanter maliyetlerini düşürür, işletmelerin daha fazla müşteri kazanmasını sağlar, marjları ve iş fırsatlarını artırır ve işletmenize diğerlerine göre avantaj sağlar. Aynı gün teslimatın arkasındaki lojistik aşağıdaki gibidir:

Sipariş Onayı: Sistem, ödeme sırasında müşteriden ödeme istediğinde sahtekarlık kontrolü yapar. Sipariş verildikten sonra, müşterinin gelen kutusuna takip numarası da içeren bir onay postası gönderilir.

Sipariş İşleme: Bu adım, dağıtım merkezlerinde gerçekleştirilir ve söz konusu ürünlerin toplanması, paketlenmesi ve müşterilere teslim edilmesini içerir. Sipariş işleme, ürünün doğasına, paketlemeye, nakliye maliyetlerine ve işgücü verimliliğine bağlıdır.

Sıralama ve Teslimat: Paketi ayırma sonrası yerel hedef merkeze gönderilir ve burada tasnif, tarama ve teslimat kamyonuna yüklenir.

Kurye hizmetleri kapsamında aynı gün teslimat zamandan tasarruf sağlar ve çabuk bozulan ürünler ve hayat kurtaran ilaçlar için harika bir seçenektir.