Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, 26 ilde, 2 bin 460 kişi ile yüz yüze yapılan Ekim ayı anket sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Ankete göre yurttaşlar mevcut ekonomi yönetiminden memnun olmadığını dile getirirken, Ekonominin iyileşmesini ancak hükümetin değişmesi ile mümkün olabileceğini düşünüyor.

EKONOMİ İYİ YÖNETİLMİYOR

Yapılan ankette, “Erdoğan’ın ekonomiyi iyi yönettiğine inanıyor musunuz?” sorusuna ankete katılan vatandaşların yüzde 62,1’i ”kötü yönetiyor” yanıtını verirken, yüzde 21,1 ”iyi yönetmiyor” yanıtını verdi. Ankete katılanların yüzde 16,8’i ise, ”ne iyi ne kötü yönetiyor” yanıtını verdi.

HÜKÜMET DEĞİŞİRSE EKONOMİ DÜZELİR Mİ?

Ankete katılan vatandaşlar ekonomideki kötü gidişatın nedeni olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak Partiyi sorumlu tutuyor.

Vatandaşlara, “hükümet değişirse ekonomi düzelir mi?” sorusu soruldu. Ankete katılan kişilerin yüzde 48,1’i ”ekonomi daha iyi olur” yanıtını verdi. Ankete katılanların, yüzde 32,1 ”ekonomi daha kötü olur”, yüzde 16,3 ”ekonomik durum değişmez”, yüzde 3,5 ise ”bilmiyorum” yanıtını verdi.

VATANDAŞ ERKEN SEÇİM İSTİYOR

Avrasya Araştırma Şirketi tarafından gerçekleştirilen ankete katılan vatandaşlara, “Sizce erken seçim yapılmalı mı?” diye soruldu.

Vatandaşların yüzde 62’si ”evet” yanıtını verirken, yüzde 29,6’sı ”hayır”, yüzde 8,4’ü ”kararsızım” yanıtını verdi.

SEÇMEN EKONOMİ KONUSUNDA ERDOĞAN VE İTTİFAKINI SORUMLU TUTUYOR

Vatandaşlara 'Mevcut ekonomik durumdan sizce hangisinin payı daha yüksektir?' sorusu soruldu.

Seçmenler mevcut ekonomiden yüzde 74.1 ile Erdoğan’ı, yüzde 69.5 ile AKP'yi sorumlu tuttu.

CİDDİ BİR EKONOMİK KRİZ VAR

Avrasya Araştırma Şirketi tarafından gerçekleştirilen ankete katılan vatandaşlara 'Sizce ekonomik kriz var mıdır?' sorusu soruldu.

Ankete katılanların yüzde 56.9 ciddi bir ekonomik kriz olduğunu, yüzde 3.5'i ise ekonomik kriz olmadığını söyledi.