10 Ekim’de Ankara’da meydana gelen patlamaya ilişkin verilen kısıtlılık kararının kaldırılması için Anayasa Mahkemesi’ne patlamada yaralanan ve halen tedavisi devam eden Uğur Gümüşkaya adına başvuru yapıldı.

Saldırının 1. ayında Ankara Garı önünde yapılan anma sonrası avukatlar Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Avukatlar adına açıklamayı okuyan avukat Deniz Özbilgin, patlamanın üzerinden bir ay geçtiğini hatırlattı.

Devletin ve adli birimlerin patlama ile ilgili soruşturmasının, adalet bekleyen akıl ve vicdan sahibi hiç kimseye güven vermediği ifade eden Özbilgin şunları söyledi:

“Soruşturmada verilen gizlilik kararı devletin ve adli birimlerin soruşturmasına güvenilmeyeceğini bir kez daha gösterdi. Soruşturma safhası ile ilgili gizlilik kararı yalnızca bu dosya için değil hükümet ve devletin sorumluluğu ve rolü ile ilgili tartışmaların yapıldığı son dönem tüm soruşturmalarda rutin olarak alınan ve uygulanan bir karar biçimidir. Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç ve en son Ankara katliamında benzer uygulamalar yaşanmıştır. Gizlilik kararının ardından asıl sorumlulara, faillere dokunmayan iddianameler ortaya çıkmıştır.”

Açıklamanın ardından patlamaya ilişkin verilen gizlilik kararının kaldırılması için AYM’ye bireysel başvuruda bulunuldu.