Bursaspor karşılaşması öncesi sahaya çıkan Amedsporlu oyuncular saldırıya uğrarken, tribünlerde 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım ve 'Beyaz Toros' pankartları açıldı.

Sahaya bıçak ve kurşun da atılırken, ırkçı saldırı maç sonrasında da devam etti.

Bursa Valiliği şu ana kadar dokuz kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Bursaspor maçında saldırıya uğrayan Amedspor, bu sabah taraftar grupları tarafından Diyarbakır Havalimanı’nda karşılandı.

Havalimanı girişi araç trafiğine kapatılırken, taraftarların havalimanına girmesi de engelledi. Tüm zorluklara rağmen takımını karşılayan taraftarlar, Şehmuz Özer Tesisleri’ne kadar eşlik etti.

Bursaspor’la çıkacağı karşılaşma öncesinde ve sonrasında ırkçı saldırılara maruz kalan Amedspor, bu sabah Diyarbakır Havalimanı’nda "Faşizme geçit yok" ve "Amedspor yalnız değildir" sloganlarıyla karşılandı.

Taraftarlar havalimanı girişinde polis engeline takılırken, havalimanı yolu da araç trafiğine kapatıldı.

Taraftarlar sık sık 'TFF istifa' ve 'Amed'e uzanan eller kırılsın' sloganları atarken, yoğun güvenlik önlemi de alındı.

Takım otobüsünün harekete geçmesiyle birlikte taraftarlar da harekete geçti.

Amedspor’a destek vermek için Şehmuz Özer Tesisleri’ne kadar eşlik eden taraftarlar, yol boyu slogan attı, marş söyledi.

Irkçı saldırıların hedefi olan Amedspor’a destek veren taraftarlar, 'Amedspor'a yapılanlar karşılıksız kalmamalı' dedi.

Şehmuz Özer Tesisleri’nde de yoğun bir kalabalık vardı. Meşaleler eşliğinde takımı karşılayan taraftarlar, futbolcuları tek tek çağırarak destek oldu.

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu ile Amedspor taraftar grupları, önceki gün Bursaspor deplasmanına giden ve ırkçı saldırılara maruz kalan Amedspor’a destek vermek için tesislerde basın açıklaması yaptı.

amedspor-2-3W5S.jpg-1

Gazete Duvar’dan Ardıl Batmaz’ın haberine göre, "Amedspor'a yapılanlar karşılıksız kalmamalı" denilen açıklamada, “Kürtlere yönelik bu tehdit ve pervasızlık, 1990’lı yıllarda bölgede görev yapmış ve isimleri pek çok ağır insan hakkı ihlalleriyle anılan fail konumundaki kamu görevlilerine yönelik cezasızlık politikasından beslendiğini ve cesaret aldığını da çok iyi bilmekteyiz” ifadeleri kullanıldı.

Barış Anneleri de Amedspor’a destek olmak için tesislere geldi. Bir Barış Annesi, Bursa’da yaşanan olaylar için, “Kalbimiz acıdı, hepsi bizim çocuklarımız. Türk de olsa Kürt de olsa kim zulme uğramışsa annelerin canı yanar. Biz ne askerlerin, ne polislerin annesi ne de biz ağlayalım istiyoruz. Biz anneyiz, yüreğimiz yandı zaten, artık yanmasın. Barış istiyoruz” dedi.