Sağduyulu olmak,

Aman ha provakosyana gelmemek,

Aman ha Amed!

Ne çok sey senden alındı, ve ne çok şey senden isteniyor Amed!

Bugün 4'nü Hüda-par'lıların 10'nu IŞİD öldürdüğü 14 çocuğunu toprağa gömüyorsun.

Ve herkes, ama herkes senden "sağduyulu ol, aman ha sokağa çıkma" diyor, çok şey ödedin Amed!

Bu ülkede emek, eşitlik, özgürlük, insanlık diyen her birey, her vicdani sana karşı sorumlu, sana borçlu...

Umarım bunları unutmazlar Amed!

Oysa Amed, evet oysa sen 7 Haziran tarihinde muazzam bir zafere imzanı attın, sana emek, sana hayat, sana heyecan ve de hayal katanların da tahmin edemedikleri kadar muazzam bir zafere muazzam bir imza attın sen.

Mutlu olmak için, sokaklara çıkıp bağırmak için, hiç sormadan sokakta geçen o başka başka birilerini öpmek için, “serkeftin hevalemin” demen için o kadar neden vardı ki!

Bir kent, bütün baskı şiddet, katliamlara rağmen sen bir kez daha vicdanını ayağa kaldırdın, sandık başlarında bir aşağı bir yukarı koşarken o resmi gördüm sosyal medya sayfalarında; hashane koğuşunda sedyeler ile sargılar içinde o sandığın başına gelerek o zarfı sandıktan içeri attın ve “serkeftin” dedin. İşte o resmi gördüğümde insanlığın, vicdanın, onurun için içimde büyük bir heyecan ile bir damla gözyaşı döktüm. Bu emek, kararlılık, bu direnç muazzam dedim, “arkadaşlar içimde bir hiç %13” dedim o resmi gördüğümde.

Evet sizler başardınız, sokaklara çıkmak, bağırmak, haykırmak, zılgıt çekmek, horon tepmek için her şey senindi, ama bir kez daha fazla gördüler bütün bunları.

Bu ülkenin bütün kentlerini, sokaklarını, kaldırımlarını gelincim misali ile insan tebessümleri ile doldurdun… Bunu sen yaptın Amed!

Ama devlet budur ya, devlet ve de onun bütün kirli paramiliter güçleri (MİT), İç İşleri Bakanlığı, Valilik ve de bunların uzantıları Hüda-Par, İŞİD devreye girdiler. Senin gönlünce halaya/horana durmaman için, her gün içinde birilerini daha eksilttiler. Benim aklım almıyor artık Amed, ama sana güvenim sonsuz sen bana diyeceksin bunun cevabı Amed!

Direnişine, emeğine, burçlarından salınan gelincik misali insan tebessümlerine güveniyorum, seni seviyorum Amed, seni seviyorum…