CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ve Demokrat Parti'den oluşan Altılı Masa, Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğinde 10. kez toplandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile 'Liderler Buluşması'nda bir araya geldi.

9 saati aşan toplantı sona erdi.

Toplantı sonunda ortak bildiri yayımlandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Altı siyasi partinin Genel Baskanlar olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılına girdiğimiz bu hafta içinde 5 Ocak 2023'te Gelecek Partisi'nin ev sahipliğinde bir araya geldik. 2023 yılının Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ülkemize ye milletimize mutluluk, adalet ye refah getirmesini diliyoruz.

Geçiş Süreci Yol Haritasını ve Ortak Politikalar Metni'ni 30 Ocak'ta ortak tanıtım toplantısıyla kamuoyuna sunacağız.

Çetin siyasi şartlar altında bir yıllık yoğun bir çaba ile ortaya koyduğumuz bu vizyonun hayata geçirilmesinin iki gerekli şarta bağlı olduğunun da bilincindeyiz: Ortak Adayımızın Cumhurbaşkanı seçilmesi ve TBMM'de Anayasa reformu için gerekli çoğunluğun elde edilmesi.