AKP Urfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Urfa'da yerel bir televizyon kanalında yaptığı açıklamaların çarpıtıldığını söyledi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Cevheri, açıklamalarının sosyal medyada çarpıtıldığını iddia etti ve şöyle konuştu: "Ülkemizin bölünmez bütünlüğü bizim için esastır. Vatanımızın bir çakıl taşının verilmesine müsaade edemeyiz. Bu çizgide olan bir insan olarak, bölücü yapıya destek veren birtakım insanlar tarafından, sanki şehitler ile dağdaki teröristleri aynı kefeye koymuş gibi bir basiretsizliğe girmek bizim için züldür."

'ERDOĞAN'IN YOL ARKADAŞI OLMAK ONURDUR'

Duvar’ın haberine göre, AK Parti'nin HDP ziyaretiyle ilgili ilk konuşanlardan biri olan Cevheri, ziyareti desteklediğini ve gayet doğal olduğunu belirttiğini hatırlattı.

Partisinin politikalarını canı gönülden desteklediğini ve AK Parti milletvekili olmaktan onur duyduğunu vurgulayan Cevheri, "Cumhurbaşkanımızın, dünya lideri Erdoğan'ın yol arkadaşı olmak sadece benim için değil çocuklarım için de onurdur. Türkiye'nin kaderini değiştirecek anayasa değişikliğini yapmak bizim için onur olacaktır" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu ziyaret konusunda AK Parti'nin tavrını desteklediğini dile getiren Cevheri, Bahçeli'ye şükranlarını sundu.

'ŞEHİT OLMAK İSTİYORUM'

Cevheri, "Özellikle duam, 'Bu vatan, bu topraklar ve bu ülke için şehit olmaktır.'Kabe'de tavaf ederken de 'Ya Rabbi, bize bu vatan için şehadeti nasip et.' diye dua etmişimdir. Bütün şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Cevheri, bir gazetecinin, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin HDP'nin kapatılmasına yönelik söylemini anımsatarak, görüşünü sorması üzerine, "HDP'nin meşrulaşmamasının, bölücü örgütle arasına mesafe koymamasından kaynaklandığını; bağımsız mahkemelerin gerektiğinde siyasi partiler hakkında da karar alabileceğini" söyledi.

NE OLMUŞTU?

Urfa'da yayın yapan yerel televizyon kanalı Edessa TV'de konuşan Cevheri, AK Parti'nin HDP ziyareti için şöyle demişti:

"Gidilmesi değil gidilmemesi abestir. Legal bir parti, kanunlara göre kurulmuş. TBMM çatısı altında faaliyet yapıyor, grubu var.

Biz bir anayasa değişikliği yapacağız, özellikle iki maddede. Biri başörtüsü noktasında, gerek takan gerek takmayan her insanımıza bu özgürlüğü sağlamak adına. Bir de aile birliği noktasında anayasa tekliflerimiz olacak. Ve orada HDP'nin de bir grubu var, oyu var. Ve onların da desteğine ihtiyacımız var. Zaten onlar da başörtüsüne destek verdiğini deklare etmişlerdi. Neden gidilmesin?"

Daha sonra bir röportaj veren Cevheri, ziyareti “Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?” şeklinde değerlendirenler olduğunun hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:

“Şimdi tabii, neden olmasın? Uzatılan bu eli HDP değerlendirirse, bu anayasa çalışmasına müspet manada destek verirse… HDP’nin sorunu, Türkiye partisi olup olmaması. Biz arzu ediyoruz ki; HDP, Türkiye partisi olsun, terör ile arasına bir mesafe koysun."