AKP Urfa Milletvekili Ahmet Akay adına kayıtlı TBMM araç kartını TC vatandaşlığına geçip Muhammed Halebi olan ismini Muhammed Sabancı yapan Suriyeli bir kişinin kullandığı ortaya çıktı.

Muhammed Sabancı, aracında kullandığı kart sayesinde dokunulmazlık kazanıyor. Ne trafikte çevriliyor ne de ceza yazılabiliyor.

Sözcü’nün haberine göre Mercedes s400 D 4matic model araç Yeni Bahar Dağıtım Dış Ticaret şirketi adına kayıtlı bulunuyor.

Trafik bilgilerinde ‘milletvekilinin kullandığı araç' olarak geçen aracı Muhammed Sabancı kullanıyor. Şirket yönetiminde Muhammed Sabancı da yer alıyor.

AKP’Lİ AKAY: OĞLUMUN ARKADAŞI, NE İŞ YAPTIĞINI BİLMİYORUM

AKP Milletvekili Ahmet Akay ise araçta kendi adına düzenlenmiş TBMM kartı olması ve Suriyeli bir kişi tarafından kullanılmasına ilişkin soruya “Ben bu aracı İstanbul'a gittiğimde kullanıyorum. Araba benim değil. Benim gücüm de yok 2 milyonluk araba kullanmaya. Araba bir firmanın diye biliyorum. Bu kişi de benim değil, oğlumun arkadaşı. Şu ana kadar bana yansıyan bir şey yok. Zaten Türk vatandaşı. Ne iş yaptığını bilmiyorum” diye yanıt verdi.

AKP Urfa Milletvekili Ahmet Akay'ın oğlu Hasan Akay'ın, daha önce Akçakale Gümrük Müdür Yardımcısı Mustafa Ataman’a rüşvet verdiği iddiasıyla yargılandığı basına yansımıştı.