Erinç Sağkan'ın Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı olarak seçilmesinin ardından avukatlar avukatlar 'Gündoğdu Marşı'yla kutlama yaptı. İktidara yakın A Haber avukatların Gündoğdu Marşı'nı söylemesini "Türkiye Barolar Birliği Başkanı seçilen Erinç Sağkan'ın başkanlığını kutlamak için Baro binasında toplanan avukatlar, hep birlikte DHKP-C söylediler" ifadesiyle servis etti.

Yeni Şafak gazetesi de yaptığı haberde "Türkiye Barolar Birliği Başkanı seçilen Erinç Sağkan'ın başkanlığını kutlamak için Baro binasında toplanan avukatlar, hep birlikte terör örgütü DHKP-C yanlısı Grup Yorum'un seslendirdiği 'Gündoğdu Marşı'ını söyledi" ifadesini kullandı.  

16 Ekim 2019'da yapılan AK Parti Grup Toplantısında Erdoğan kürsüde konuşurken AK Partililer de Gündoğdu Marşı'nı bir ağızdan söylemişti. AK Partililer marşın sözlerini "Üstümüzden eksilmesin Reisimizin gölgesi" diye değiştirerek okumuşlardı: 

Gün doğdu, hep uyandık
Siperlere dayandık
İstiklalin uğruna da,
Al kanlara boyandık.
Ülkemiz Türk ülkesi,
Âşık eder herkesi

ÜSTÜMÜZDEN EKSİLMESİN REİSİMİN GÖLGESİ

Türkiye'de sol kesim ile özdeşleşmiş olan ve Grup Yorum'un seslendirmesiyle popüler olan Gündoğdu Marşı'nın kime ait olduğu bilinmiyor. Kimi kaynaklar 26 Ağustos 1922’de başlayan Başkomutanlık Meydan Savaşı esnasında Afyon-Kütahya hattından İzmir’e doğru ilerleyen Türk ordusunun bu marşı söylediğini öne sürüyor. Ancak bu konuda kesin bir kaynak yok. 

2012’de Eğitim-Sen’li öğretmenlerin Tire’deki eyleminde Gündoğdu Marşı söylendiğinde eğitimciler hakkında dava açılmış, iddianameye o marşın okunması da girmişti.

Kaynak: Gazete Duvar