Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türk Demokrasi Vakfı’nın İstanbul’da düzenlediği Demokrasi Şurası’nda konuştu. Başörtüsüne ilişkin Anayasa değişiklik teklifinin referanduma gitme ihtimalini değerlendiren Davutoğlu, “Bu Anayasa değişikliğinin referanduma gitmesi önümüzdeki seçimin ortamını zehirleyecek en tehlikeli unsurlardan biridir” dedi.

Türkiye’nin sistemik bir depremin içinde olduğunu ifade eden Davutoğlu, “2023 seçimlerini sadece bir iktidar değişimi olarak, sadece bir seçim olarak görmemek icap eder. Demokrasi tarihimizin en kritik aşamasındayız. Son bir yılın ülke içerisindeki en önemli demokrasi tecrübesi Altılı Masa’nın kurulması ve bugüne kadar uyandırdığı olumlu etkidir” dedi.

‘KORKU İKLİMİ ŞARTLARINDA HALK ALTERNATİFİ SEÇER, YİNE ÖYLE OLACAK’

Otokratik rejimlerin en temel özelliğinin iktidarlarını sürdürürken korku iklimi oluşturma çabası olduğunu belirten Davutoğlu, “Böyle korku iklimi şartları altında bu halk ne zaman seçime gitmişse korku iklimi oluşturanlar karşısında ne varsa o alternatifi seçmiş ve tarihin akışına mührünü vurmuştur ve yine öyle olacaktır” diye konuştu.

‘ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN REFERANDUMA GİTMESİ ORTAMI ZEHİRLEYECEK EN TEHLİKELİ UNSUR’

Başörtüsüne ilişkin Anayasa değişiklik teklifine de değinen Davutoğlu, “Bu Anayasa değişikliğinin referanduma gitmesi önümüzdeki seçimin ortamını zehirleyecek en tehlikeli unsurlardan biridir” dedi.

Davutoğlu, Altılı Masa’nın dağılmayacağına vurgu yaptığı konuşmasında Cumhur İttifakını şu sözlerle eleştirdi: “Onların masası, herkesin birbirine çelme taktığı, herkesin rant paylaşımı içerisinde mücadele ettiği, Erdoğan, Bahçeli, Perinçek, ihale baronlarının, imar baronlarının, uyuşturucu baronlarının da yer aldığı bir kurtlar sofrasıdır. Bizim masamız ise farklı kanaatlerin karşılıklı saygı içerisinde bir araya geldiği bir Halil İbrahim sofrasıdır. Bu masanın dağılması beklentisini tekrar tekrar gündeme getirenlere bir kez daha söylüyoruz; heveslenmeyin. Milletin beklentileri, umutları üzerine kurulmuş bu masa dağılmayacaktır. Sizin iktidarınız dağılacak ama bu masa dağılmayacaktır.”