Güçlü bir bağışıklık sistemi destekleyicisi olan ve son zamanlarda giderek daha çok tercih edilen AHCC sağladığı faydalar ile şaşırtıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmesinden vücutta pek çok hastalığa kadar şifa sunması bakımından AHCC kullanımı yaygınlık kazanırken her geçen gün AHCC nedir sorusu da merak ediliyor.

AHCC Nedir, Niçin Kullanılır?

Vücudun sağlıklı olması, hastalıklardan uzak durması ve hastalıkların çabuk bir şekilde geçirilmesi için bağışıklık sisteminin çok büyük önemi bulunmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendirmek bu bakımdan hastalıklara karşı daha iyi önlem almayı sağlamaktadır. Tam bu noktada AHCC tanımı itibariyle bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için harika bir fayda sunmaktadır. Bu özel besin takviyesi düzenli kullanımlarda vücudun daha dirençli olmasını ve hastalıkların çok daha kolay bir şekilde atlatılmasını sağlamaktadır.

Temel olarak AHCC Active Hexose Correlated Compound ifadesinin kısaltılmışı olup vücut açısından çeşitli hastalıklara iyi gelen bir besin takviyesi olarak adlandırılmaktadır. AHCC güçlü bir besin takviyesi olup içeriğindeki zengin bileşenler sayesinde kullanılmaya başlandıktan sonra büyük yararlar göstermektedir. Özellikle antioksidan açısından gelişmiş olması sayesinde de kanser gibi büyük hastalıkların önlenmesi için de kullanılabilmektedir.

AHCC Bileşenleri Nedir?

AHCC temel olarak bazit mantarlardan yapılan bir besin takviyesidir. Bazit mantarlar sahip oldukları bileşenler yüzünden oldukça yararlıdırlar. Ancak AHCC yapılışı bir dizi klinik işlem sonrasında gerçekleşmektedir. Bazit mantarların özel yöntemler ile AHCC haline dönüştürülmesi sonrasında bu özel besin takviyesi kullanıma hazır hale gelmektedir. Bu noktada AHCC zarar verir mi gibi sorular sıklıkla gündeme gelmektedir. AHCC faydaları bakımından klinik olarak test edilmiş sonuçlara sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve zengin içeriği bakımından çeşitli hastalıklara da iyi geldiği bilinmektedir. Bu bakımdan AHCC kullanımı için zararlar yapılan araştırmalar sonucunda tespit edilmemiştir. AHCC ile bilinmesi gereken temel konulardan birisi de AHCC’nin doğal içeriğe sahip olmasıdır.

AHCC Sağlık İçin Yararları Nedir?

AHCC yararları genel sağlık durumu açısından son derece gelişmiş özellikler göstermektedir. AHCC’nin faydaları güçlü bir bağışıklık sistemi kurmak, soğuk algınlığı gibi enfeksiyonlara karşı mücadele vermek, kalp rahatsızlığı ve otoimmün hastalıklar gibi pek çok ciddi hastalığa varıncaya kadar geniş bir yelpazede faydaları bulunmaktadır. Özellikle çeşitli riskli hastalıklar vücudu halsiz düşürerek hastalık ile mücadeleyi zor hale getirdiğinden AHCC bu durumda da etkili olarak vücuda dinçlik katar ve hastalıkların çok daha kolay bir şekilde giderilmesine yardımcı olur. Tüm bu özellikleri ile AHCC yararları sıralanacak olursa;

  • Güçlü bir bağışıklık sistemi yaratır. AHCC bileşenleri bakımından vücudun hastalıklar ve mikroplar ile savaşmasına yardımcı olacak toksinleri barındırır. Özellikle serbest radikaller ile mücadele etmeye son derece yararlı olan AHCC bu bakımdan genel sağlık durumunuzun iyileşmesine muazzam bir katkı sunmaktadır.,
  • Solunum yolu enfeksiyonlarının giderilmesi için etkili olur. Corona (COVID-19), soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olur. Hastalıklar mevcutsa bu durumda da hastalıkların daha kolay bir şekilde atlatılmasına etki etmektedir.
  • Kanser hücrelerine karşı mücadele ederek vücutta bulunan kötü hücrelerin giderilmesine yardımcı olur. Kötü hücrelerin engellenmesi ve yerine sağlıklı hücrelerin gelmesi kanser tedavisi için son derece önemlidir.
  • Kalp rahatsızlıklarını önler. AHCC kan dolaşımınızı normal seviyelerde tutar ve buna bağlı olarak görülecek kalp rahatsızlıklarının önlenmesine yardımcı olur. Özellikle kalp kaslarının da sağlıklı olmasını sağlayarak spazm gibi durumları giderir.

AHCC HPV'de Faydalı Mı?

AHCC bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve farklı etkilerinin olduğu bilinmekte. Bu etkisi ile virüs kaynaklı hastalıklarda koruyucu ve tedavi edici etkisi olduğu biliniyor. Rahim ağzı kanseri ve penis kanserine neden olabilen HPV (Human Papilloma Virüs – İnsan Papilloma Virüsü) tedavisinde ve korunmasında da AHCC`nin faydalı olabileceği farklı klinik çalışmalarda gösterilmiştir. ABD`de yapılan son çalışmalarda AHCC`nin HPV enfeksiyonlarını iyileştirdiği gösterilmiştir.

AHCC Ne Kadar Güvenilir?

AHCC güvenli mi sorusuna verilecek yanıt şimdiye kadar yapılan klinik sonuçlara dayanmaktadır. AHCC yaklaşık 40 yıldır kullanılan bir besin takviyesi olup çeşitli sağlık kuruluşları tarafından incelenmiş ve her zaman yararları vurgulanmıştır. Daha fazla bilgi için Probiyotix.com adresine erişim sağlayabilirsiniz.