Hareketli görseller, bir asırdan fazla bir süredir bizi eğlendiriyor. Bugün herhangi bir sosyal medya platformuna bakarsanız, son teknoloji video içeriği aracılığıyla kitlelerinin dikkatini çekmek için yarışan küresel markalar ve pazar lideri etkileyiciler bulacaksınız. Aslında online video düzenleyiciler günümüzde önemli bir pazarlama kanalı ve sosyal medyadaki en güçlü video içerik üretme aracı haline geldi.

1. İpucu: Stratejinizi Planlayın ve Zorlayıcı Bir Amaca Sahip Olun

Her başarılı pazarlama kampanyasının arkasında iyi düşünülmüş ve çok net bir strateji vardır. Video içeriği bu kuralın bir istisnası değildir. Bu nedenle markaların işe genel stratejilerini düşünerek başlamaları her zaman tavsiye edilir.

Başarılı bir kampanyanın nasıl görüneceğini tasarlarken nihai hedefi düşünün. Kampanyadan elde etmek istediğiniz nicel sonuçları düşünün. Ardından sizi oraya götürecek kristal netliğinde bir strateji planlayın. Stratejiniz ne kadar bilgili olursa, o kadar iyi sonuçlar elde edebilirsiniz - ve bu, yasal olarak bağlayıcı olmayan bir vaattir.

Daha iyi bir strateji belirlemenize yardımcı olabilecek birkaç soru:

  • Bu videoyu neden oluşturuyorsunuz?
  • İzleyiciler bu videoyu izledikten sonra ne kazanabilir?
  • Bu videonun izleyicileri kimler olabilir?
  • Hedef kitlenin ihtiyaçlarını karşılayan değerli içerik sağlıyor musunuz?

Bu soruların cevabını aldığınızda, video oluşturma konusunda çok daha fazla netliğe sahip olacaksınız ve oradan devam edebilirsiniz. Daha sonra temellerinize ve fikirlerinizi bir vizyona nasıl yerleştirebileceğinize odaklanmalısınız.

Untitled-1-14

2. İpucu: Yerel Video İçeriği Yükleyin

Herhangi bir sosyal platform, platformuna yüklenen yerel videolara, YouTube gibi sitelerden gelen harici video bağlantılarına göre her zaman öncelik verir. Buna üyelik ücretleri olan platformlarda dahil.

Yerel Facebook videolarının doğrudan YouTube bağlantılarından 10 kat daha iyi performans gösterdiği bulundu.

Quintly, 167.000 Facebook profilini ve 6 milyon gönderiyi analiz ettikleri kapsamlı bir araştırma yürüttü ve yerel Facebook videolarının %478 daha fazla paylaşım ve %110 daha fazla etkileşim aldığını keşfetti.

Bunun iki olası nedeni vardır:

  1. Hemen hemen her sosyal platformda, yerel videolar siz feed'inizi aşağı kaydırdıkça otomatik olarak oynatılmaya başlar, ancak harici videoların manuel olarak oynatılması gerekir.
  2. Yerel videolar platformun ortamında oynatılırken, diğer videolar izleyicilerin videoyu izlemek için platformdan ayrılmasını gerektiren harici bir sayfada oynatılır.

Ve bu faktörlerin her ikisi de kullanıcının platformdaki deneyimini geliştirmede büyük rol oynar.

Bu, yerel videoları yalnızca platform için değil, aynı zamanda platformda büyümek isteyen içerik oluşturucular için de uygun bir seçenek haline getirir.

3. İpucu: Resimli Videoları Kullanın

Bu kadar çok sayıda içerik oluşturucu izleyicilerinin dikkatini çekmeye çalışırken, markaların gürültüyü kesmesi zorlaşıyor.

Başka bir sıkıcı açıklayıcı video veya konuşan bir kafa işe yaramaz. Etkileşime ihtiyacınız var ve animasyonlu bir video bunu elde etmenize yardımcı olacak. Resimli videolar, huni hedeflerine ulaşmak veya satışları etkilemek için videolar oluşturmaya çalıştığınızda iyi sonuç verir.

Untitled-2-9

4. İpucu: İnsanların Kendileri Hakkında İyi Hissetmesini Sağlayın

Sosyal medya videoları oluştururken, insanların bir aile üyesinden gelen bir durum güncellemesinin veya bir arkadaşından gelen bir fotoğrafın yanında Haber Kaynaklarında yarattıklarınızı keşfedeceklerini bilmelisiniz.

Sosyal medya videonuz için daha fazla paylaşım ve beğeni almak istiyorsanız, onu izleyicilere hitap edin. Sonuçta, insanlar her zaman diğer insanların önünde kendilerini iyi gösteren şeyleri paylaşırlar.

Bu tür kaydırmayı durduran videoların mükemmel bir örneği, Facebook'un Friend Yıldönümü'dür. Bağlama mükemmel bir şekilde uyuyorlar ve hepsi mutlulukla ilgili!