Sunucu, verilerin bilgisayar ağları üzerinden kullanıcı erişimine açık olarak barındırdıkları bilgisayar sistemine verilen isimdir. Sunucular en temel anlamı ile kullanıcıların verilere online bir şekilde ulaşmasına olanak sağlar.

Sunucular genelde fiziksel bir cihaz olarak bilinir. Ancak sunucu cihazların çalışabilmesi için çeşitli yazılım desteklerine ihtiyaç duyulur. Birçok internet kullanıcısı için güvenlik ve kesintisiz deneyim her zaman ön plana çıkar. Daha az maliyetli olması açısından da tercih edilmektedir. 

Sunucular güvenli veri alışverişi ve kesintisiz hızı ile kullanıcı beklentisine kolayca uyum sağlar İstikrarlı performansı ile dikkatleri üzerine çeken sunucular gelişmiş özellikleri ile kullanıcılara ulaşır. Özel soğutma yapısına sahip olan sunucular sayesinde aşırı kullanımlardan doğabilecek ısınma sorunlarını ortadan kaldırabilirsiniz. Sunucular farklı amaçlara hizmet ettiği için çeşitli türlerle karşınıza çıkar.

Sunucu Türleri

Rack Sunucu

Günümüzde birçok sunucu bu türdedir. Bu sunucular az yer kaplar ve özel bilgisayar raflarına yerleştirilebilmektedir. İşletmeler için en ideal ve işletme performansı için en verimli sunucu türüdür. Sunucular arasında yaygın olarak tercih edilen Rack sunucular sağlıklı ve güvenli veri alışverişini sağlamaktadır. Rack tipi sunucular, işletmelerin kullanıcı ile en hızlı şekilde iletişim kurmasını sağlamaktadır. Uygun Rack sunucu tercih edildiğinde yüksek verim elde edilecektir.

Tower Sunucu

Tower kasa sunucular masaüstü bilgisayar yapısına benzer şekilde tasarlanmıştır. Tower sunucu, tek başına duran dik bir kabine yerleşik bir bilgisayar olarak nitelendirilebilir. Tower sunucular kolay ısıtma ve soğutma özelliğine sahiptir. Tower sunucular için kabin montajı gerekmez.

2. El Rack & Tower Sunucu Alımı

Özellikle ikinci el sunucu ürünleri alım ve satım konusunda Türkiye’de lider konumda yer alan İkinci El Alıyoruz, 2. el Rack&Tower sunucu ürünleri alım ve satımında profesyonel hizmet sağlamaktadır.

Sahip olduğunuz tüm marka ve model Rack ya da Tower sunucu donanımlarına ekspertiz hizmeti firmamız tarafından sağlanmaktadır. hakkında detaylı bilgi almak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.