140 Journos ekibi, hakkında organize suç örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla iddianame hazırlanan Sedat Peker'i konu edinen 'Ya devlet başa' adlı belgeseli yayımlandı.

Belgeselde, birçok isim yer alırken, Türkiye'nin yaşadığı olaylar ve Sedat Peker'in olaylardaki rolü anlatıldı. Hazırlanan belgesel yaklaşık 1 saatlik uzunlukta.

"KANLARINDA DUŞ ALACAĞIZ" SÖZLERİNE AÇIKLAMA

Sedat Peker, belgeselde 7 Haziran 2015 seçiminden sonra düzenlediği mitingde sarf ettiği sözler hakkında açıklamalarda bulundu. Peker, “Dünyanın şah damarları kesilmişçesine oluk oluk kanlarını akıtacağız” demişti.

"Hiddetteki şairsel duruşa bak ya, 'kanlarınızda duş alacağız' manyakça bir şey" diyen Peker, "Toplum düşmanı gibi oldum bir kesimin hepsi benden nefret etti ama şimdi hepsi seviyorlar" ifadeleri kullandı.

"UYUYAN DEVİ UYANDIRDINIZ"

Peker, İstanbul’daki evine yapılan polis baskını için, "Ulan, ben normalinde 1999 senesinden beri ilaç kullanıyorum. Dedim ya, uyuyan devi uyandırdınız. Eşimin ve çocuğumun kafasına silah dayadıkalarını öğrendiğimde ilacı bıraktım. O gün bugün ağzıma sürmedim. Yorucu oluyor. gergin oluyor. Ağrı yapıyor. Ama ağrılar içinde amliyat oldum" dedi.

İşte o çok konuşulan ya devlet başa belgeseli :

'Peker'den Haberim Olsaydı, Asla Konuşmazdım'

140journos'un Belgeselinde Yer Alan İrfan Aktan: 'Peker'den Haberim Olsaydı, Asla Konuşmazdım'

140journos'un Sedat Peker eksenli belgeseli tartışmaları da beraberinde getirdi. 140journos, İrfan Aktan, İsmail Saymaz, Burak Bilgehan Özpek ve Bülent Arınç gibi isimlerin yer aldığı belgesel için Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan organize suç örgütü lideri Sedat Peker'den de videolu görüş aldı.

Daha önce Bülent Arınç'ın söylediği gibi Gazeteci İrfan Aktan da belgeselde Sedat Peker'in yer aldığını bilmediğini belirtti ve 'Peker'in de olduğu bu kompozisyondan haberim olsaydı, aslı konuşmazdım' dedi.

Sedat Peker de "Bülent Arınç ve İrfan Aktan'ın olduğunu bilseydim" dedi

Gazeteci Erk Acarer Bizim TV adlı Youtube kanalında Lale Özan Arslan'ın konuğu oldu.

Sedat Peker ile yakınındaki bir ismin aracılığı ile görüştüğünü belirten Acarer, 140 Journos'un çektiği belgesel hakkında Peker'in düşüncelerini aktardı.

İrfan Aktan ve Bülent Arınç'ın "Sedat Peker'in olduğunu bilseydik konuşmazdık" sözlerine Peker'in güldüğünü belirten Acarer, "Ben de Bülent Arınç ve İrfan Aktan'ın olduğunu bilseydim bu belgeselde yer almak istemezdim' dedi. Sebebi olarak ise enerjisini çok düşük bulduğunu ve zaten 40 senedir aynı hikayeleri dinlediğini söyledi. Bu açıdan ben Peker'in çok da gerçeğin dışında bir ifade kullanmadığını ekleyebilirim. Bu konu olmadığı için hem gazeteci arkadaşımız hem de Arınç hakkında söyledikleri bence gerçeği yansıtıyordu" diye konuştu.