Ligin 28. haftasında bugün oynanan maçta, deplasmanda Kardemir Karabükspor'a 3-2 mağlup olan Ankara temsilcisinin ligden düşmesi kesinleşti.

 

Ligde son sırada bulunan Ankaragücü bu mağlubiyetle 11 puanda kaldı. Ligde küme düşme hattının hemen üstündeki bir maçı eksik Manisaspor'un 29 puanı bulunuyor.

 

Ankaragücü kalan 6 maçını da kazansa ve Manisaspor kalan 7 maçını da kaybetse bile iki takım arasındaki ikili averajın Manisa ekibinin lehine olması nedeniyle Ankaragücü'nün ligde kalma şansı bulunmuyor.

 

Son yıllarda borçlar nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan sarı-lacivertli kulüp, Ahmet Gökçek'in başkanlığa seçilmesinin ardından 100. yıl için yeniden yapılanma sürecine girmiş, önüne 100. Yılda şampiyonluk hedefini koymuş ve bu sürecin sonunda borcu katlanarak ödenemeyecek sayılara yükselmişti.

 

Ankaragücü’nün başına 2009 yılında Melih Gökçek’in oğlu Ahmet Gökçek’in geçtiği kongre Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından yapılan usulsüzlükler dolayısıyla iptal edilmişti.

 

102 SENELİK ANKARAGÜCÜ LİGDEN DÜŞTÜ

Takımın küme düşmesi doğal olarak Ankaragücü taraftarlarını üzdü. Ankaragücü taraftarlarının internetteki buluşma noktalarından “www.since1910.net “ adlı internet sitesi bu olay üzerine sitesinin konuklarını siyah zemin üzerine beyaz yazılarla bu sözlerle karşılıyor:

“102 Senelik Ankaragücü Ligden Düştü Kına Yakın!

 

“KİMSE ZANNETMESİN Kİ BU CAMİA BİTER”

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Ankaragücü Teknik Direktörü Hakan Kutlu şunları söyledi: "Gün geçtikçe futbolu iyiye götüren bir futbolcu topluluğu var. Tecrübesizlik ve acemilikten kaynaklanan goller yedik. Duran toptan iki gol yedik. Birisi penaltıdan... Penaltı olup olmadığı konusuna girmeyeceğim. Hakemler de son 3 haftada çok formsuzlar. Maçın hakemi için kötü maç oldu. Verdiği en doğru karar Veli'ye gösterdiği kırmızı karttı. Bizim amacımız futbolcu yetiştirmek. Kimse zannetmesin ki bu camia biter, daha da güçlenerek gelir. Kimseye el açmadan kendisini, bu hale düşürenlerden medet ummadan gelir. Ankaragücü güçlü bir takım...”

 

BAZI TARAFTARLAR TAŞKINLIK ÇIKARDI

Ankaragücü, 1980-1981 sezonunda, ikinci ligde hedeflediği şampiyonluğa ulaşamamasına rağmen Türkiye Kupası'nı kazanma başarısı göstermiş, darbe döneminin Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in, ''başkent ekibinin'' Birinci Lig'de yer alması gerektiği düşüncesinden hareketle çıkarılan özel kanun, Ankaragücü'nün Süper Lig'e yükselmesini sağlamıştı.

 

Ankaragücü o tarihten itibaren hiç düşmeden mücadelesini Süper Lig'de sürdürmüştü.

 

Geçen haftalarda Sivas maçı sonrası teknik direktör Hakan Kutlu oyuncularının giyebilecek yedek formalarının bile olmadığını söyleyerek içinde bulundukları ekonomik darboğazı gözler önüne sermiş ve bu açıklamalar spor camiasının gündemine oturmuştu.

Gökhan Soysal / Demokrat Haber