Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, 24 Kasım’da görülecek duruşmaya çağrı yaptı.

Avukat Komisyonu çağrısında “Toplumun endişelerini sona erdirmenin ve yeni katliamları önlemenin tek yolu tüm katliam faillerinin bir an önce yargılanmalarının sağlanmasıdır. Bunun için 2015’te yaşananlar konusunda bilgi ve pay sahibi olanlar, bir an önce konuşmalıdır” denildi.

10 Ekim Akara Katliamı’nın 13. duruşması 24 Kasım Çarşamba günü saat 10.00'da Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi 11. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda görülecek.

Mahkeme IŞİD ile ilgili bilgileri istihbarat örgütlerine sattığını savunan Kuteybe Hammet  ile IŞİD’in medya sorulusu olduğu belirtilen Ömer Yetek’in tanık olarak dinlenmesini istiyor.

Hammet önceki duruşmada tanık ifadesi vermeye gelmezken, Yetek cezaevinde bulunuyor.

Davanın avukatları tarafından yapılan açıklamada, firari sanıkların bulunması, katliamda sorumluluğu bulunan kamu görevlilerinin yargılanması, o döneme ilişkin bildikleri olduğunu söyleyen siyasilerin mahkeme huzurunda konuşması ve sanıkların insanlığa karşı suçtan yargılanması gerektiği vurgulandı.

“Türkiye’de ilk defa katliam faillerinden IŞİD’li bir sanık insanlığa karşı suç işlemekten yargılanıyor. Ancak ceza hukukunda insanlığa karşı suç olarak tanımlanan eylemler, örgütlü suçlardan olup ‘tek başına’ işlenmesi mümkün değildir. Bu nedenle tek bir sanığın değil, tüm sanıkların insanlığa karşı suçtan yargılanması gerekir,” denilen açıklamada “Toplumun endişelerini sona erdirmenin ve yeni katliamları önlemenin tek yolu tüm katliam faillerinin bir an önce yargılamalarının sağlanmasıdır. Bunun için 2015’te yaşananlar konusunda bilgi ve pay sahibi olanlar, bir an önce konuşmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Evrensel