Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Galatasaray taraftarınca ıslıklanması, taraftarlara yönelik sert tepki ve yaptırımlar getirmişti. Bunu protesto eden, başta dört büyük kulübün taraftarları olmak üzere binlerce sporsever geçtiğimiz Pazar Taksim’de yürüyüş yapmıştı.

Binlerce taraftar “Tayyip stadı al başına çal”, “Stada gireriz, hepinizi yeneriz”, “Tayyip şaşırma sabrımızı şaşırma”, “Yaşasın taraftar dayanışması” şeklinde sloganlar atıp vuvuzelarla Galatasaray Meydanı’na kadar yürüdü.

Gün boyu Başbakan aleyhine slogan atan ezeli rakip taraftarları, akşama doğru “Yaşasın renklerin kardeşliği” sloganıyla sarmaş dolaş olup Nevizade’de hep birlikte eğlendiler.

Duygulu anların yaşandığı buluşmada geçmişte birbirlerine döner bıçaklarıyla saldıran taraftarlar arasında barış sağlandı, göz yaşları döküldü. Bursasporlu bir taraftara Beşiktaş Çarşı atkısı hediye edildi.

Ertesi gün tüm taraftar gruplarının temsilcileri Fenerbahçe’de bir toplantı gerçekleştirip, aralarındaki birlik ve dayanışmayı sağlayan Tayyip Erdoğan’a “Spor’da kardeşlik ödülü verilmesi” kararı aldı.

Ödül töreninin önümüzdeki günlerde Galatasaray Arena Stadı’nda yapılacağı, törene tüm takım taraftarlarının katılacağı ve Başbakan’ı uzun uzun alkışlayacakları konuşuluyor.

Gelişmeler üzerine paniğe kapılan, futboldaki rekabet ve heyecanın ortadan kalkacağını iddia eden bazı spor gazetelerinin hem Başbakan’ı, hem de futbol kulüplerini boykota hazırlandıkları, bundan böyle judo, tekvando, karate haberlerine ağırlık verecekleri konuşuluyor.

İnönü Stadı’nın duvarlarına Galatasaray imzalı, “Burayı başınıza yıkarız” sloganı yazarken yakalanan kişinin de aslen Trabzonsporlu olduğu ve Totomaç gazetesinde çalıştığı öğrenildi.

ZUHURAT HABER :))))