Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Kiev yakınlarındaki Borodyanka'da durumun sivil katliamı görüntülerinin geldiği Buça'dan çok daha kötü olduğunu söyledi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba da Ukrayna'nın doğusundaki Luhansk ve Donetsk bölgelerinden oluşan Donbas'taki çatışmaların 2. Dünya Savaşı'nı andıracağını söyledi, "Büyük operasyonlar gerçekleşecek, binlerce tank, zırhlı araç, uçak ve top kullanılacak" dedi. 

Ukrayna Devlet Başkanı dün akşam Facebook'tan yayınladığı video ile halkına seslendi; Kiev'in banliyösü olan Borodyanka'daki yıkımın, Buça'da şu ana kadar ortaya çıkanlardan çok daha kötü olduğunu söyledi.

"Borodyanka'daki enkazlar kaldırılmaya başlandı, durum çok korkunç. Rus işgalinin kurbanı olan çok daha fazla kişi var" dedi.

Rus ordusu Mart ayı sonunda Kiev ve çevresinden çekildiğini açıklamıştı.

İNGİLTERE: UKRAYNA’DA SAVAŞ YENİ BİR EVREYE GİRDİ, PUTİN NİYETİNİ DEĞİL TAKTİKLERİNİ DEĞİŞTİRDİ

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, bugün NATO müttefikleriyle görüştükten sonra yaptığı açıklamada Ukrayna’daki savaşın yeni bir evreye girdiğini söyledi.

Rusya’nın daha küçük bir alanda daha yoğun bir saldırıya hazırlandığını belirten Truss, NATO’nun Ukrayna’ya yeni ve daha ağır silahlar verme konusunda fikir birliğinde olduğunu vurguladı ve ekledi:
“Putin taktiklerini değiştirdi ama niyeti hala aynı: Ukrayna’nın tümünü ele geçirmek istiyor.”

Truss İngiltere’nin de daha fazla silah göndermesi gerektiğini söylemiş ama bunların ne olacağı konusunda bir detay vermemişti.

Kaynak: BBC Türkçe