Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yunanistan'da yayın yapan Dimokratia gazetesi yetkilileri hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan resen soruşturma başlattı.

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, "Yunanistan gericiliğinin kışkırttığı saldırgan dil, Türkiye hükümetinin politikalarının yanlışlığını ortadan kaldırmıyor" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın avukatının suç duyurusu üzerine, Dimokratia gazetesinin yetkilileri hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan resen soruşturma başlattı.

Başsavcılık, Erdoğan'a yönelik hakaret içeren manşet ve haber içeriği gerekçesiyle gazetenin sahibi, yazı işleri müdürleri ve yayın yönetmeni hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 12, 13 ve 299. maddeleri uyarınca soruşturma başlatılmasına karar verdi.

SELMA GÜRKAN: HALKLARA BİR HAYRI YOK

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan sosyal medya hesabı Twitter'dan Yunanistan’daki Dimokratia gazetesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gürkan, Ege’nin iki yakasında devletlerin gerilim artırıcı savaş kışkırtıcılığı politikalarının öne çıktığını söyledi.

Gürkan, savaş kışkırtıcılığının yanında yer tutan basın ve medyanın karşılıklı saldırgan, küfürbaz ve diplomasiyi yerle bir edecek dilinin gerilimi tırmandırmaya hizmet ettiğini ifade ederek, “Savaş ve gerilim politikalarından ve bu politikalara hizmet eden basın ve medyanın kışkırtıcı dilinden beslenen ırkçılığın ve milliyetçiliğin iki ülkenin işçi ve emekçilerine, halklarına bir hayrı olmadığı gibi geleceklerini de karanlığa sürüklemektedir” dedi.

“Yunanistan gericiliğinin kışkırttığı saldırgan dil Türkiye hükümetinin politikalarının yanlışlığını ortadan kaldırmıyor.” diyen Gürkan şöyle devam etti:

“Ege’de barışın ve kardeşliğin teminatı, bölgedeki yeraltı ve yerüstü kaynaklarını halkların ihtiyaçları ve çıkarları doğrultusunda hakkaniyetle değerlendirilen kardeşlik ve barış politikaları olacaktır. Doğu Akdeniz’de tırmandırılan gericiliğe karşı iki yakanın işçi ve emekçileriyle, halklarıyla Ege’de barışı ve kardeşliği tesis etmek için mücadelemiz sürecektir. Ege, tekellerin ve devletlerinin savaş denizi değil iki yakada halkların barış ve kardeşliğinin denizi olacaktır.”

Kaynak: Evrensel